За титлата "Световен луксозен автомобил на годината" се борят и BMW i7 / 7-Series и Lucid Air. Те ще се борят с Genesis G90, но BMW може би ще се справи, тъй като 760i xDrive е феноменален.

Свързани новини

13.03.2023 10:51

BMW X1, Kia Niro и Hyundai Ioniq 6 ще се борят за титлата Световен автомобил на годината

Видян 3810 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обратното броене до Световните автомобилни награди продължава, тъй като организацията разкри тазгодишните финалисти в шест различни категории. Въпреки че победителите ще бъдат обявени едва следващия месец, BMW и Lucid доминират в състезанието.

Без повече подробности финалистите за Световен автомобил на годината за 2023 г. са BMW X1 / iX1, Hyundai Ioniq 6 и Kia Niro. Това е интересно развитие, тъй като Ioniq 6 е специализиран BEV, докато X1 и Niro предлагат електрическо задвижване.

Все още не е ясно кой от моделите ще получи окончателното одобрение, но те победиха Alfa Romeo Tonale, BMW Серия 2 Купе и Mercedes C-класа. Те също така победиха Nissan Ariya и Z - наред с други.

Ioniq 6 се бори и за титлата "Световен електромобил". Той обаче е изправен пред скъпи конкуренти, сред които BMW i7 и Lucid Air. Първият показател е много добър, докато вторият предлага пробег по EPA до 830 км.

За титлата "Световен луксозен автомобил на годината" се борят и BMW i7 / 7-Series и Lucid Air. Те ще се съревновават с Genesis G90, но BMW може би ще се справи, тъй като 760i xDrive е феноменален.


Финалистите за Световен високопроходим автомобил са малко необичайни, тъй като Nissan Z е единственото купе. Той ще се изправи срещу Toyota GR Corolla и електрическия Kia EV6 GT. Макар че някои хора може да отхвърлят последния, не бива, тъй като той разполага с 576 к. с. (430 кВт/584 к. с. ) и 545 фута стерлинги (738 Нм) въртящ момент.

Сред претендентите за Световен градски автомобил са Citroen C3, ORA Funky Cat / Haomao и Volkswagen Taigo / Nivus, а Hyundai Ioniq 6, Land Rover Range Rover и Lucid Air се борят за Световен автомобилен дизайн на годината.

Победителите ще бъдат обявени на автомобилното изложение в Ню Йорк на 5 април, а дотогава ни кажете кой според вас трябва да спечели.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог