Свързани новини

12.03.2020 14:52

BMW спира производството на i8

Видян 1346 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последното BMW i8 ще слезе от поточната линия през април.

Досега BMW беше признал с половин уста, че спортният хибрид i8 ще излезе от производство в най-скоро време. Новината вече е официална, след като марката разпространи прес съобщение, в което потвърждава края на жизнения цикъл на i8 и i8 Roadster, предава Autoclub, цитиран от Dir.bg.

Баварците коментират, че когато през април 2020 година серийното производство бъде преустановено, плъг-ин хибридните спортни автомобили вече отдавна ще са затвърдили своето място на крайъгълни камъни на компанията.

BMW i8 стартира своята световна история на успеха като уникална симбиоза между футуристичен дизайн и насочени към бъдещето технологии преди шест години.

BMW i8 е най-успешния спортен автомобил с електрифицирано задвижване на света. С над 20 000 продадени екземпляра от 2014 година той постига по-високи продажби от всички конкуренти в сегмента, взети заедно.

Интересен факт е, че концептът Vision EfficientDynamics от 2009 година всъщност използва 3-цилиндров дизел, който е част от плъг-ин хибридна задвижваща система с 351 к.с. и 800 Нм въртящ момент.


 


Снимка: BMW



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.