Свързани новини

16.03.2021 16:23

Близо 1/2 от електромобилите в света се движат по китайските пътища

Видян 3867 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Броят на електрическите автомобили в световен мащаб се е увеличил до 10,9 млн. броя през 2020 г., с повече от 3 милиона спрямо предходната година. Китай остава безспорен лидер с повече от 5 милиона електромобила в своя национален автопарк, следван от САЩ с 1,77 милиона електрически превозни средства, става ясно от проучване на германския мозъчен тръст ZSW.


В същото време Германия се изкачва с три места в класацията и вече е трета с близо 570 хил. електромобила. Най-силната европейска икономика се представя още по-добре по отношение на регистрациите на нови леки автомобили, заемайки второ място в световен мащаб.


Според данните на ZSW три германски автомобилни компании намират място сред шестте най-популярни марки при новите регистрации на електромобили. Tesla е начело с близо 500 хил. продадени автомобила през 2020 г., но Volkswagen AG набира все по-голяма скорост в това отношение.


Тези цифри обаче показват също, че растежът ще трябва да бъде далеч по-динамичен, за да се постигнат целите за климата, обвързващи транспортния сектор, до 2030 г., предаде m.investor.bg.


Регистрациите на нови електрически превозни средства нарастват по целия свят през 2020 г., повишавайки се с 38% до рекордните 3,18 млн. броя въпреки цялостния спад на глобалния автомобилен пазар, помрачен от националните блокади за овладяване на пандемията от коронавирус.


И докато регистрациите на електрически автомобили се увеличават в Европа със 134% до 1,37 млн. броя, основните китайски и американски пазари отчитат по-скромен принос спрямо глобалния растеж на сегмента.


Германия регистрира впечатляващ растеж при продажбите на електромобили, като техният брой се увеличава до 394 632 от 108 530 превозни средства през 2019 г. Този 264-процентен скок бележи най-високия темп на растеж в световен мащаб. Сега Германия се нарежда на второ място след Китай по отношение на новите регистрации, задминавайки САЩ, които остават на трето място.


Франция е със 194 700 нови електрически превозни средства, добавени през 2020 г., което представлява ръст от 180%. В Дания продажбите нарастват с 245 процента, в Италия – с 25%, в Испания – с 136 на сто, а във Великобритания с 140%.


Растежът ще трябва да бъде още по-динамичен


„Пазарът на електрически превозни средства се развива много благоприятно в много страни, особено в Европейския съюз“, коментира проф. д-р Фритьоф Щайс, управляващ директор на ZSW.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог