Цената на биткойна отбеляза значителен спад в четвъртък, като за кратко се понижи под 26 000 долара с 8% в рамките на един ден. Подобни загуби бяха регистрирани и при други цифрови валути, включително Етер, като се съобщава, че това е довело до ликвидирането на криптовалути за 1 млрд. долара

Свързани новини

18.08.2023 11:18

Биткойн с внезапен рязък спад

Видян 4458 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цената на биткойна отбеляза значителен спад в четвъртък, като за кратко се понижи под 26 000 долара с 8% в рамките на един ден. Подобни загуби бяха регистрирани и при други цифрови валути, включително Етер, като се съобщава, че това е довело до ликвидирането на криптовалути за 1 млрд. долара.

След като ден по-рано биткойнът отбеляза спад от 2%, в четвъртък той се срина до 25 409 долара, достигайки двумесечно дъно, след което леко се възстанови, съобщи CoinMarketCap. Етерът и BinanceCoin също се понижиха с няколко пункта, съответно с 6,5% и 6,4%.

Спадът на биткойна доведе до намаляване на пазарната капитализация на валутата до по-малко от 500 млрд. долара за първи път от средата на юни насам, като стойността ѝ остава на същото ниво, измерено на 20 юни. Увеличаването на волатилността беше отбелязано и от криптоаналитика Уил Клементе, който заяви, че в четвъртък е отбелязан най-големият еднодневен ръст на предполагаемата волатилност на BTC - показател, базиран на пазарни прогнози за бъдещи движения на цените.


Според данни, събрани от CoinGlass, организация за анализ на крипто данни, за около 12 часа инвеститорите са ликвидирали около 1 млрд. долара в най-често използваните криптовалути. В допълнение към Bitcoin, Ether и BinanceCoin, други популярни електронни валути също отбелязаха големи спадове, като Doge и LiteCoin се сринаха с повече от 10%.

Въпреки спада обаче биткойнът остава с около 60% по-висок за 2023 г. , тъй като валутата започна годината на ниво малко над 16 500 долара.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.