Свързани новини

18.06.2019 15:02

Биткойн пак подгони 10 000 долара

Видян 1258 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Биткойн достигна най-високите си ценови нива от над година и се изкачи до 9367 долара. Това е близо 3 пъти повече от цената му за Нова година, която бе паднала до 3780 долара. Спадът тръгна от 20 000 в зелено. Тогава някои икономисти очакваха сривът да продължи и да доближи нулеви стойности, но посоката на движение се обърна и растежът на криптовалутата е триумфален. Това се отразява и на нейните 4 основни конкурента на този пазар, които също поскъпват, макар да не са толкова популярни.


В същото време Facebook разкри плановете си за нова криптовалута, с която социалната мрежа се надява, че един ден ще се търгува в глобален мащаб подобно на американския долар, пише Bloomberg. Наречена Libra, тя ще стартира през следващата година и ще бъде известна като стейбълкойн. В превод това ще рече „стабилна монета” или дигитална валута, която е поддържана от утвърдени правителствено подкрепени валути и ценни книжа. Целта е да се избегнат големите колебания в стойността, така че Libra да може да се ползва за всекидневни трансакции по начин, по който по-играещите криптовалути като биткойн не могат. Засега тя получи мощна подкрепа от повелителите на кредитните карти Visa и  Mastercard, от PayPal и Uber, което гарантира нейното бързо навлизане и добавяне на стойност. Libra е кулминацията на продължилите година усилия за създаване на лесен начин потребителите на Facebook да изпращат и получават пари чрез чат услугите на компанията. Личните чатове са един от най-бързо развиващите се продукти на Facebook, а главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг се възползва от това, като интегрира всички чат продукти на организацията, така че да позволи на потребителите да комуникират с различните приложения.


Фокусът в тази посока идва в момент, в който растежът на броя потребители на социалната мрежа не расте в някои от основните пазари, а регулаторите изразяват недоволството си от честите неуспехи на Facebook в опазването на личните данни. Разплащанията са потенциален начин за превръщането на чатовете в бизнес, който да допълва рекламните операции на Facebook, които генерират по-голямата част от приходите ѝ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху