Журналисти тестват Nissan Ariya в Стокхолм. Nissan/Sebastien Mauroy

Свързани новини

07.09.2022 17:12

Батериите за ел. автомобили, които издържат по-дълго от предвиденото, забавят програмите за рециклиране

Видян 6388 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Почти всички батерии за [електрически автомобили], които някога сме произвеждали, все още се намират в автомобилите", каза изпълнителният директор на Nissan Ник Томас.

"А ние продаваме електрически автомобили от 12 години", добави той.

Някога светът се тревожеше какво ще прави с милионите изхабени батерии за електромобили, след като те вече не захранват автомобилите и микробусите, които задвижват. Но това пренасищане на батерии за електрически превозни средства все още не се е реализирало - Nissan произвежда електрическия Leaf от 2010 г. , а инициативите на автомобилната индустрия за рециклиране на литиево-йонните клетки, включени в батериите за електрически превозни средства, бавно навлизат в Европа и САЩ, пише Forbes.

Електрическите автомобили разполагат със сложни системи за управление на батериите, които се грижат за дългосрочното им състояние. Повечето производители предлагат гаранции за батериите от седем или осем години или около 100 000 км пробег, но в индустрията се очаква батериите на електромобилите да издържат повече от това; те трябва да надживеят самите автомобили.


 Батериите за електрически превозни средства се състоят от повече от 2000 отделни литиево-йонни клетки, които работят заедно. Системите за управление на акумулаторите (BMS) позволяват клетките да се зареждат внимателно, като се запазва ефективността и животът им; литиево-йонните акумулатори на електромобилите живеят много по-дълго от литиево-йонните акумулатори на телефони и лаптопи, които са с по-малко усъвършенствани BMS.

"Нямаме голям запас от батерии, които да можем да превърнем в нещо друго", подчертава Томас, който е маркетинг директор на Nissan в Обединеното кралство и който наскоро се върна в родината си след работа в Япония, където ръководеше глобалния бизнес на Nissan с електрически превозни средства.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни