Компанията вече използва някои компоненти на Мерцедес и ще получи EV технология от Lucid.

Свързани новини

19.07.2023 09:45

Бъдещите модели на Aston Martin ще използват части на Geely, включително седалки

Видян 7195 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компанията вече използва някои компоненти на Мерцедес и ще получи EV технология от Lucid.

Създаването на нова кола от нулата е трудно, тъй като не само отнема много време, но изисква и значителна инвестиция. Това е особено трудно за автомобилни производители с малък обем като Aston Martin, които са доставили само 6400 автомобила през 2022 г. Тази година целта е да се продадат приблизително 7000 автомобила. За да направи живота си малко по-лесен, базираната в Гейдън марка разчита на своите партньори да предоставят определени компоненти, за да ускорят развитието и да намалят разходите.

За тази цел Aston Martin разширява сделката си с Мерцедес, за да има достъп до V8 с две турбини на AMG, но също така и до части, свързани с електрическата архитектура и електрическите задвижвания. Както беше обявено по-рано тази седмица, Aston ще заимства от Lucid технологиите, свързани със задвижванията и батериите.




Китайският автомобилен гигант Geely – който наскоро увеличи дела си в Aston Martin до 17 процента – също ще достави няколко компонента на британската марка за спортни автомобили. Говорейки със списание Autocar, шефът на разработката Роберто Федели каза, че бъдещите модели ще използват седалки и HVAC (отопление, вентилация и климатизация) части от компанията, която притежава Volvo, Lotus и Polestar, наред с други марки, плюс половината от Smart чрез своята 50:50 съвместно предприятие с Мерцедес.

Федели продължи да казва, че Aston Martin ще се опита да намери "всичко, което можем да получим от широка гама от компоненти" в опит да ускори разработването на нови модели. Като се разчита повече на Geely, настоящият списък с доставчици с около 300 компании ще бъде намален с 30 процента, според изпълнителния директор Амедео Фелиса.

Отделно, Лорънс Строл, шеф на Aston Martin, каза пред Autocar, че трябва да бъде удостоен с рицарско звание за това, което е направил, а именно като налее около 1,5 милиарда паунда (почти 1,9 милиарда долара по текущи обменни курсове) в компанията, за да финансира както подразделението за пътни автомобили, така и отборът за Формула 1.



 






Източник: Motor1.com



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв