01.10.2008 11:40

Автомобилите-мъници завладяха пътищата в Европа

Видян 1583 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-предпочитаните за покупка автомобили на Стария континент са мъниците. Причините на европейския автомобилен пазар все повече да се търсят представителите на компактния клас са много. Най-значителните обаче са голямата гъстота на населението и кризата с цената на петрола през последните години.


Както е известно в големите космополитни градове на континента трафикът става все по-непоносим, а свободните местата за паркиране все по-малко. Неоспорим факт е, че мъниците са най-практични за гъсто населените места. Открояващото се всъщност предимство на мъниците пред по-големите им събратя е икономичността при разхода на гориво.


Една от най-продаваните в последно време коли, спадаща към диктуващия модата в Европа клас на компактните е Гранде Пунто на италианския гигант Фиат. Возилото е по-просторно от предшествениците му, от които до появата през 2005 за 12 години са закупени цели 6 милиона бройки. Постижение, с което би се гордяла всяка една компания. Пунто-то е дълго 403 см и е широко 168 см. Разполага с широка гама от двигатели, от 1.2-литровия суперикономичен до предпочитания в последно време дизелов агрегат „Мултиджет“, който разполага със цели 130 к. с. при обем 1.9 литра.


Купето на 207-цата на Пежо е идентично с италианския представител по размери. Колата разполага с цели 8 варианта за избор на двигател – 4 бензинови и 4 дизелови, които осигуряват мощност от 70 до 163 к. с. Специална система пък осигурява електронно разпределение на мощността.


Азиатците също са стъпили здраво на европейските пътища. Моделът на Тойота – Ярис типично за японски перфекционизъм осигурява завидна сигурност за пътниците. Колата се предлага с опция за инсталиране на 9 въздушни възглавници. Естествено японското си е японско и за това ако искате Ярис трябва да се изръсите между 19 000 и 32 000 лв. в зависимост от модификацията.


Ако пък се спрете на немското качество, залегнало в изработката на Фолксваген Поло трябва да прежалите 17 400 лв. за най-евтината версия и 32 100 за най-скъпата.


Фиеста-та на Форд се произвежда от далечната 1976 г. До сега на пазара са излязли 7 поколения от модела. Дизеловият агрегат под капака на Фиеста-та 1.6 TDCi разполага с 90 к. с. и харчи 5.2 л/100 км в града и 3.9 литра при извънградско шофиране. Цената на модификация с този двигател варира между 25 250 и 26 500 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.