Aston Martin Electric

Свързани новини

08.03.2024 09:45

Aston Martin отлага първия си електрически автомобил за 2026 г. в полза на PHEV

Видян 3122 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Aston Martin отложи първия си електрически автомобил от 2025 г. за 2026 г. поради слабото потребителско търсене. Компанията е планирала да пусне на пазара електрически GT с висока проходимост и задвижване на четирите колела през следващата година, но председателят Лорънс Строл е заявил пред репортери, че "потребителското търсене не е такова, каквото си мислехме, че ще бъде преди две години", когато плановете бяха очертани за първи път.

Той потвърди, че Aston Martin е проектирал четири електрически автомобила, но не потвърди дали те са предвидени като директни заместители на настоящата гама, която се състои от три спортни автомобила с преден двигател и SUV DBX.

"На този етап не сме склонни да разкрием какво точно ще пуснем по отношение на това какви точно са електрическите превозни средства", каза Строл, като отказа да даде подробности за това в кои сегменти Aston планира да пусне електрически превозни средства.

Потвърждавайки, че първият модел ще се появи година по-късно от планираното, той каза: "Смятаме, че потребителското търсене не е с темповете, които анализаторите и политиците смятаха.

"Вярваме, че тя ще съществува и в бъдеще, но няма да изчезне. Просто смятаме, че има леко забавяне на проекта."

При прехода от чисто аеродинамична към чисто електрическа гама Aston Martin ще използва plug-in хибридни задвижвания като "свързваща" технология за своите клиенти.

Първият PHEV на британската марка е суперавтомобилът Valhalla със средноразположен двигател, който ще бъде пуснат на пазара през последното тримесечие на тази година с електрифициран V8, доставен от Mercedes-AMG.

"Това, което усещаме, е, че има хора, които все още искат електрификация, за да се движат в града на пет, десет или петнадесет километра с електрическа енергия, но все пак да имат усещането и шума на спортен автомобил, когато излязат на магистралата", казва Строл.

"Ето защо смятаме, че хибридната технология ще има много дълъг живот, особено за компания като нас: става въпрос за осигуряване на тръпка и вълнение при шофиране."

За своите изцяло електрически автомобили Aston Martin ще използва задвижващи агрегати и батерии, доставени от американската фирма за електрически автомобили Lucid, с която миналата година сключи договор за доставка на стойност 182 млн. паунда.

Aston Martin вече потвърди, че електромобилите ще използват четири двигателя - два на предния мост - с обща мощност до 1500 к.с., и ще се захранват от клетки и модули на Lucid, разположени в акумулаторен блок със собствена конструкция.

Архитектурата, на която ще се базират, е проектирана така, че да издържи и през следващото десетилетие, с гъвкавостта да побира както притискащи земята спортни автомобили, така и по-високи SUV.

Коментарът на Строл относно търсенето на електрически превозни средства е огледален на този на основателя на Ineos сър Джим Ратклиф, който миналата седмица заяви, че "потребителите трябва да имат избор".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби