Свързани новини

30.11.2012 14:16

Архитектурен конкурс "Метростанция 20" в Дружба

Видян 2100 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конкурсът за Метростанция 20 в Дружба беше обявен като намерение при старта на SOFIA ARCHITECTURE WEEK 2010. През 2011 г.  намерението се случи. Конкурсът се проведе наистина, с реално международно жури, а обяви за него се появиха в световните архитектурни блогове. Събра сериозен брой участници – 130 проекта от 22 страни, половината от България. 


След завършване на журирането през декември 2011 г. победител не бе излъчен. Дадени бяха 2 първи награди: на арх. Александър Шинолов от България и на екип с ръководител арх. Victor Jimenes, студио АТА, Лондон, Великобритания. За да се определи безапелационен победител, бяха дадени препоръки за доразработване в посока на оптимизиране на проектите като технологично изпълнение и финансова адекватност, запазвайки оригиналното им въздействие. Авторите трябваше да нанесат своите подобрения и да изпратят проектите на журито за втора оценка, която трябваше да бъде формирана на обща среща на журито с ръководството на Метрополитен ЕАД, за да се определи финалния проект за реализация.


През ноември 2012 година конкурсът Метростанция 20 все още няма обявен победител. 


На 2 декември SAW 2012 ще изнесат презентация на конкурса Метростанция 20, на участниците и победителите, след която ще дебатират дали нещо реално ще се построи на поляната в Дружба или Метростанция 20 ще остане поредното добро намерение без резултат. С тази дискусия организаторите искат да отворят тема за архитектурните конкурси в България. 


Сред поканените да участват в дискусията са членове на международното жури – от българска страна, представители на гилдийни организации, община, специализираните медии, неформални граждански сдружения и представители на творческите индустрии.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева