Aehra, италиански стартъп за електрически превозни средства, чийто съосновател и ръководител на дизайна е бившият шеф на Lamborghini Филипо Перини, представи втория си модел.

Свързани новини

12.03.2024 09:50

Aehra представя електрически седан, създаден от бивш дизайнер на Lamborghini

Видян 4785 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Aehra, италиански стартъп за електрически превозни средства, чийто съосновател и ръководител на дизайна е бившият шеф на Lamborghini Филипо Перини, представи втория си модел в петък на автомобилното изложение в Милано през 2023 г.

Както вече беше съобщено от Aehra, вторият модел е известен просто като Sedan. Той следва SUV-а на Aehra, представен през ноември миналата година. Преди това Aehra заяви, че SUV ще влезе в производство през 2025 г., а Sedan ще го последва година по-късно, но в последното съобщение за пресата се посочва, че сега Aehra се стреми да започне доставките на двата модела през 2026 г.



Седанът има радикална форма с много къси надвеси, които не оставят впечатление за повърхности на капака или багажника. Перини обещава, че външният вид е близък до стилистиката на крайния сериен автомобил. Aehra не показва интериора, но той вероятно ще бъде подобен на салона на SUV. Това означава екрани, простиращи се по ширината на арматурното табло, с отделни екрани от двете страни, показващи изображения от стеблата на камерите.

Aehra планира пробег от 800 км (вероятно измерен при по-облекчения европейски цикъл на тестване) и за двата модела, които се захранват с електричество. Стартъпът работи с базираната в Австрия Miba Battery Systems за разработване на "индивидуално решение за батерии", като акцентира върху ефективността и възможността за ремонт на батериите.



Хардуерът на батерията ще бъде адаптиран към платформата за електрически автомобили на Aehra, което при седана позволява охлаждането и аеродинамичните елементи да бъдат разположени по-ниско в автомобила, за да изглеждат по-изчистени. Ще бъдат използвани и композитни материали от въглеродни влакна, за да се намали теглото.

Aehra заяви, че първоначалните доставки за клиенти, планирани за 2026 г., ще бъдат насочени към "ключови пазари", включително Северна Америка, Европа, Китай и държавите от Персийския залив.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей