Супер петици

Свързани новини

01.10.2023 08:00

2 нови супер 5-ици от BMW през ноември

Видян 13246 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

BMW разширява гамата си от електрически превозни средства, изграждайки два нови варианта на серия 5 с двигател с вътрешно горене със своята 48-волтова мека хибридна технология eDrive. Известни като 530e и 550e xDrive, и двата модела ще бъдат пуснати на пазара през ноември и вече са налични за поръчка в Германия.

Седанът BMW 530e е оборудван с четирицилиндров бензинов двигател, комбиниран с технологията eDrive на BMW, за да произвежда 299 конски сили и до 62 мили (103 километра) електрически пробег. Що се отнася до седана 550e xDrive, той разполага с редови шестцилиндров двигател, който генерира 489 к.с. и осигурява пробег само на електричество до 56 мили (90 км).






eDrive е високоефективният задвижващ блок на BMW, който използва интегриран електрически мотор с осемстепенна трансмисия Steptronic Sport. Тази архитектура позволява и на двата plug-in хибрида да постигнат комбиниран разход на гориво между 235 и 392 мили на галон еквивалент (1,0 до 0,6 литра/100 км), като се използва Световната процедура за изпитване на леки превозни средства (WLTP).

За да се подобри балансът на превозните средства и капацитетът за съхранение, високоволтовата литиево-йонна батерия е разположена в дъното на серия 5. Батерията има използваемо енергийно съдържание до 19,4 kWh и може да бъде напълно заредена за около 3 часа и 15 минути. Освен това BMW използва адаптивна рекуперация, позволяваща на батерията да възстановява електрическата енергия по време на шофиране.




Както новото BMW 530e Седан, така и новото BMW 550e xDrive Седан предлагат разширен списък от стандартно оборудване, включително специални 48-сантиметрови джанти от лека сплав. Хибридните превозни средства се предлагат и с IconicSounds Electric на BMW, система, която осигурява акустична обратна връзка, съответстваща на движенията на педала на газта, за да подобри изживяването при електрическо шофиране.





530e и 550e xDrive са най-новите автомобили, които използват платформата на BMW Серия 5 от осмо поколение. В допълнение към двата хибрида, има изцяло електрически i5, който дебютира по-рано тази година. Автомобилният производител също така тества нова версия на M5, за която се говори, че ще използва хибридната настройка на XM SUV, използваща двойно турбо V8 и един електромотор, за да произведе комбинирани 644 к.с. и 267 килограма-фута въртящ момент.



Източник: motor1.com



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния