Aston Martin Valour

Свързани новини

18.10.2023 09:40

1М за този Aston Martin и има защо

Видян 13953 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Aston Martin разкри кола с лимитирана серия, наречена Valour.




 
Той е предназначен да отпразнува 110-ата годишнина на автомобилния производител и ще бъдат произведени само 110 бройки.



    
Valor има 705 к.с. двойно турбо V-12 двигател и шестстепенна ръчна скоростна кутия.

Дискретността определено не е по-добрата част от тази доблест. Най-новото специално издание на Aston Martin е ограничено издание за отбелязване на 110-годишнината на британския производител на спортни автомобили и черпи много вдъхновение от миналото на марката. Но докато Valor изглежда ефектно на тези първи официални снимки, той определено не е изтънчен благодарение на комбинацията от мачо стил и V-12 производителност. Друг добре дошъл ретро детайл: има механична скоростна кутия.





Грандиозният стил на Valour е дело на екип, ръководен от Майлс Нюрнбергер, директор по дизайна на Aston и човекът, който също създаде много различния CC100, който Aston създаде, за да отпразнува своята 100-годишнина. Докато CC100 беше едва забележим спийдстър, Valor е мускулесто купе, с дизайн, който черпи очевидно влияние от V8 Vantage с квадратна форма, който Aston произвеждаше между 1977 и 1989 г. Той също така има поразителна прилика с този- от Victor, създаден от подразделението Q на Aston Martin през 2020 г., който се базираше само на пистовия One-77.

Вдъхновението от наследството е очевидно както в мускулестата стойка на автомобила, така и в пропорциите, но също и в детайли като формата на фаровете и задните светлини – сега модерни LED модули – и двойните канали NACA на капака на двигателя. Отзад капакът на багажника на автомобила се издига в стръмно наклонена интегрална опашка на Kamm за ски рампа и също така има това, което първоначално изглежда като повечето стилни детайли от седемдесетте години, релефен заден екран. Не е точно така обаче, тъй като няма луфтове и остъкляване. Вместо това задното виждане се управлява от система от камери. Външната каросерия е изработена изцяло от въглеродни влакна.

Мощността идва от версия на 5,2-литров V-12 от напускащия DBS Superleggera. Това прави 705 конски сили и 555 паунда фута въртящ момент, цифри, които изглеждат сравнително скромни в сравнение с версията на DBS 770 Ultimate на този двигател, която беше оценена на 759 к.с. и 654 паунда фута. Това се дължи на появата на новата шестстепенна механична скоростна кутия, сериозно техническо предизвикателство. Както всички по-големи Aston GT, Valor използва трансмисия, монтирана отзад. Според нашите изчисления, това е първият път, когато Aston превключи на един от своите модели с "torque tube", откакто ръчната опция отпадна при DB9 за моделната година 2013.

Все още нямаме данни за производителността или теглото, но Valor изглежда вероятно ще публикува подобни цифри като DBS Superleggera, която се крие отдолу. Това би означавало движение от 96 км в час в средата на диапазона от 3,0 секунди и максимална скорост на север от 322 км в час.





Детайли на интериора




Новата скоростна кутия се управлява от красив нов селектор от дърво и метал, който се намира в рамка от въглеродни влакна в центъра на кабината. Но разпределителната уредба около това ясно показва, че Valor използва съществуващата архитектура на кабината на Aston, а не своята изящна нова. Бутоните на конзолата идват от Vantage, който скоро ще се пенсионира, както и бутоните за отопление и вентилация. Това също означава, че Valor ще бъде последният продукт на Aston Martin, пуснат без сензорен интерфейс. Вместо това централният екран се управлява от старомоден контролер със завъртане и щракване.

Има много други изящни детайли, които да харесате в кабината, особено красивата туидна материя на автомобила. Изборът на материал очевидно е вдъхновен от този, използван в състезателната кола DBR1 от 1959 г., която спечели състезанието 24 часа на Льо Ман. Купувачите ще могат да избират между 21 стандартни екстериорни цвята, но ако нито един не се хареса, Q Division на Aston ще се радва да създаде еднократен нюанс в замяна на значително увеличение на цената.

Не че Valor ще бъде евтин. Aston казва, че цените в САЩ ще започнат около 1,5 милиона долара, но високото ниво на персонализирани опции, които колата е проектирана да насърчава, ще увеличи това значително. Само 110 ще бъдат произведени за всички глобални пазари, като целият тираж вече е разпределен към клиентите. Aston казва, че автомобилите, идващи в САЩ, ще имат пълна федерална хомологация. Доставките за клиенти ще започнат през последното тримесечие на тази година.



Източник: caranddriver



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак