След края на мач в турнира на двойки, вместо да поздрави рефера Алесандро Германи Зверев удари с ракетата си по неговия стол.

Свързани новини

08.03.2022 15:38

Зверев получи нова глоба и условно изваждане от турнири за осем седмици

Видян 927 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) наложи 8-седмична санкция на Александър Зверев след дисквалификацията му от турурнира в Акапулко. Германецът беше изхвърлен от АТП 500 надпреварата в края на февруари заради гневни изблици.


 


След края на мач в турнира на двойки, вместо да поздрави рефера Алесандро Германи Зверев удари с ракетата си по неговия стол.


 


Веднага след турнира Зверев беше глобен с 40 хиляди долара от АТП, а спечелените от него точки и 31 хил. долара от наградния фонд му бяха отнети. В понеделник вечер организацията съобщи, че е преразгледала инцидента и е взела ново решение.


 


"След направен преглед на ситуацията и анализ взехме решение да глобим Александър Зверев с допълнителни 25 хиляди долара и да му наложим 8-седмична забрана за участие във всички турнири на АТП", се казва в съобщение.


 


Санкцията на германеца обаче е условна, като може да стане ефективна единствено ако той има нова проява на неспортсменско поведение в периода на пробация, който е до 23 февруари 2023 г.
Случката със Зверев предизвика много коментари, включително и от носителката на 23 титли от Големия шлем Серена Уилямс. Американката обяви, че "ако тя е била на мястото на Зверев е щяла да бъде в затвора".


 


До момента най-голямата санкция за изваждане от турнири беше наложена на Ник Кириос през 2019 г. Тогава той обиди съдията на стола и счупи две ракети, за което беше глобен със 113 хил. долара, а след преразглеждане с още 25 хил. и 16-седмична условна забрана.


 


Подобно наказание имаше и за Фабио Фонини след неприличен език към съдията на стола по време на US Open 2017. Италианецът беше заплашен с изхвърляне от два турнира от Големия шлем, но санкцията му не стане ефективна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.