Злато за България на ЕП

Свързани новини

29.05.2022 18:44

Злато за България на Европейското по щанги в Тирана

Видян 4864 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България спечели злато на продължаващото в Тирана европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. В кат. 61 кг Ангел Русев защити титлата си от миналата година с двубой 257 кг и пет успешни опита. Русев започна мощно без грешка в изхвърлянето – 108, 111 и 113 кг, което му отреди бронз в движението. А в изтласкването след 138 кг при първото си излизане, със 144 кг безапелационно още във втория си опит си осигури златото в двубоя. Среброто бе за испанеца Хосе Брачи с 256 кг, а бронзът за Дмитро Вороновски от Украйна с 242 кг.




Точно преди година Русев стана европейски шампион при най-леките в кат. 55 кг с двубой 258 кг и с европейски рекорд за юноши в изтласкването със 147 кг и резултат в изхвърлянето 111 кг.



20-годишният българин е представител на силната русенска школа, с треньори Кръстина и Радослав Атанасови. Освен еврозлатото при мъжете от миналата пролет, през 2019 г той стана европейски вицешампион за мъже в Батуми и златен медалист до 20 г. с 3 световни рекорда за юноши от Букурещ.



През 2021 г. спечели сребро в кат. 61 кг на предолимпийския турнир за Световната купа в Иран. През 2018 г. отвоюва европейска титла до 17 г. в Милано и записа шесто място на световното първенство за мъже в Ашхабад (Туркменистан), а година преди това се върна с бронз от континенталния шампионат на 17-годишните в Прищина. Първият му голям успех бе европейското злато при 15-годишните от първенството в Томисл (Полша) през 2016 г. Русев е и световен рекордьор за кадети и европейски за юноши.




Другият ни представител в категорията Дениз Данев се нареди четвърти в дебюта си на европейско при мъжете. С шест успешни опита 18-годишният щангист изхвърли последователно 90, 93 и 95 кг , а в изтласкването записа 110, 120 и 125 кг за двубой 220 кг





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.