Суперталантът във вдигането на тежести Карлос Насар продължава да изумява! Европейският шампион в кат. до 89 кг следва железен режим и е устремен към рекордно бързо завръщане, въпреки тежката контузия - срязан ахилес, която получи в началото на месец май.

Свързани новини

13.07.2023 09:30

Железният режим на Карлос Насар

Видян 3555 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Суперталантът във вдигането на тежести Карлос Насар продължава да изумява! Европейският шампион в кат. до 89 кг следва железен режим и е устремен към рекордно бързо завръщане, въпреки тежката контузия - срязан ахилес, която получи в началото на месец май.

Пред bTV Насар разкри, че вече прави успешни серии със 130 кг, както и единично повторение клек на гърди със 180. Освен това, малко повече от 2 месеца след операцията, щангистът преплува дистанция от около 6-7 километра три пъти седмично и провежда бегови упражнения с кондиционния си треньор. Да не забравяме за задължителната физиотерапия - всеки ден, без неделя.

"Първата седмица можех да стъпвам само на пета, без да натоварвам ахилеса. Чувството беше като преди това - сякаш съм с патерица... От тренировките усетих, че силата ми се е запазила в гърба и в краката."

Веднъж месечно съм на консултации при лекаря, който ме оперира – д-р Нешев. Изцяло слушам неговите съвети, за да продължи възстановяването ми да върви добре.", споделя Карлос.

Диетата му е също толкова важна. Включва 5 хранения, разпределени по следния начин:

08:00 - 2-3 филийки със сьомга или риба тон
10:00 - яйца на очи, малини
12:00 - телешко варено, свинско с ориз
16:00 - 2 порции пържени картофи
19:00 - предимно месо по избор

Естествено, Насар избягва захарните изделия и приема на алкохол.

Преди месец, когато свали гипса, тежеше 82 кг. Понастоящем е 90.

Насар не се предава! В края на юни стана ясно, че отива на световното първенство в Рияд. Нещо повече: подадената от него заявка е най-високата в кат. до 89 кг, а с нея показва, че е амбициран да си върне световния рекорд.
 

Дали Насар наистина ще вдига в Саудитска Арабия остава под въпрос, но присъствието му там може да се счита за задължително. Десетте с най-добър двубой от европейското до олимпийските игри в Париж през 2024 получават квота, а в момента Карлос е втори.

Нужно е световният рекордьор да покрие и минималния брой състезания, за което е достатъчно просто да се качи на кантара. Шампионът обаче ще прави всичко възможно за повече от това.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.