Освен заради силните шансове на българите, сумото е интересно и като един от най-динамичните и най-експлозивните спортове на Европейските игри, защото схватките протичат за секунди и предлагат удивителни изпълнения между състезатели с нормални габарити, а не като в японския му вариант.

Свързани новини

21.06.2023 15:08

За нови 5 еврозлата в сумото японският посланик изпрати националите на България, защо БНТ 3 няма да излъчва схватките им

Видян 3417 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хироши Нарахира, посланик на Япония у нас, лично изпрати за дебюта на спорта им на Европейските игри българските сумисти. Миналата година момчетата на старши треньора Николай Николов, сам 3-кратен еврошампион, се върнаха с 5 от 7 възможни златни медала от първенството на Стария континент.


Въпреки че сумото е спортът, на който България разчита за най-много отличия, в програмата на БНТ 3, канала на игрите, не е предвидено пряко предаване на схватките на нашите, сочи проверка на 19 минути в публикуваната на сайта на телевизията схема. За сметка на напоителните многочасови репортажи на Б-група в леката атлетика, където е нашето участие например. Явно някои спортове и техните федерации са с връзки и лобисти, интересно как ги мотивират? А други са пренебрегвани по неясни критерии, защото ако бяха състезателни, щяха да бъдат акцент.


Освен заради силните шансове на българите, сумото е интересно и като един от най-динамичните и най-експлозивните спортове на Европейските игри, защото схватките протичат за секунди и предлагат удивителни изпълнения между състезатели с нормални габарити, а не като в японския му вариант.


На дохиото излизат водачите в европейската ранглиста в своите категории: Атанас Колев до 77 кг, Пенчо Дочев до 85 кг, Добромир Дерменджиев до 92 кг, Иван Благоев до 100 кг, имаме и още надежди за медал при мъжете, а жените също винаги се завръщат с отличия, повечето пъти – и със злато.


Отборът ни е фаворит и за първото място по нации, особено на фона на отсъствието на най-силния руски отбор и на повечето добри украински състезатели: основният съперник на Дочев беше хванат с допинг и вече няма да може да разчита на съдийско рамо, както е правил винаги досега, а останалите най-силни състезатели от воюващата страна са от рускоговорещите райони.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци