Свързани новини

11.10.2018 10:40

Втори полуфинал за Адриан Андреев в Буенос Айрес, българинът в Топ 4 и на двойки

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Талантливият български тенисист Адриан Андреев се класира на два полуфинала на продължаващите в Буенос Айрес младежки олимпийски игри. В турнира на двойки Андреев и Ринки Хиджиката от Австралия отстраниха със 7:6(6), 4:6, 10-7 вторите поставени Николас Мехия (Колумбия) и Жилберт Соареш Жуниор (Бразилия) за 96 минути игра. Адриан и партньорът му ще срещнат на полуфинала французите Хуго Гастон и Клемен Табур, мачът е насрочен за петък след 16 ч. българско време.


По рано поставеният под номер 6 в схемата Андреев се нареди в Топ 4 и на сингъл като надигра с лекота румънеца Филип Кристиан Яну с 6:2, 6:4, двубоят продължи час и половина. Това е трета поредна победа в този турнир за Адриан в Буенос Айрес. Преди това нашето момче елиминира със 7:6(4), 3:6, 6:2 Карлос Лопес Монтагуд от Испания и с 6:3, 5:7, 6:3 Янкъ Ерел от Турция.


За място на финала Андреев ще играе срещу надеждата на домакините Факудно Диас Акоста, полуфиналът е насрочен за днес от 16 ч. българско време. Поставеният под №8 Акоста победи с 6:2, 6:2 Ценг Чунг Хсин от Китай, който е лидер в световната ранглиста. Акоста е №13 в света. Вторият полуфинал след това противопоставя Хуго Гастон от Франция срещу Жилберт Соареш Жуниор от Бразилия.


В турнира на смесени двойки Андреев и партньорката му Виктория Дема от Украйна отстъпиха на швейцарците Лулу Сун и Дамиен Венгер с 3:6, 6:7(3).


В спортното катерене шестимата финалисти стартираха спора за титлата с изпитанието за скорост. В него Петър Иванов се нареди на пето място, лидер бе Сам Авизу от Франция. Във втората надпревара „боулдер“, която е и коронната дисциплина на Иванов, българинът се класира четвърти, а във финалното изпитание остана пети. Така, в крайното общо подреждане българинът зае шесто място със сбор 100 т. Първи олимпийски шампион в историята на този нов спорт стана японецът Кейта Дохи с 6 т., пред своя сънародник Шута Танака с 18 т., а бронзът е за Сам Авезу от Франция с 30 т. Спортното катерене ще бъде и сред петте нови спорта в програмата на олимпиадата в Токио след две години.


В спортната стрелба Кирил Киров се нареди 11-и в дисциплината 10 м въздушен пистолет с резултат 562 -14x и това не му позволи да влезе сред най-добрите осем за финала. Пламен Емилов и китайката Зеру Ван в международен микс отбор на 10 м въздушна пушка с резултат 819.8 т. заеха 13-о място в квалификациите и така се класираха за осминафиналите утре от 19.15 ч. българско време.


В плуването на 50 м бътерфлай Тихомир Тодоров финишира седми в серията си с време 25.33 сек., почти половин секунда не му достигна да влезе сред полуфиналистите и той остана 30-и в крайното подреждане. Късно снощи стана ясно и крайното класиране в плуването на 800 м св. стил при девойките. Василики Кадоглу финишира четвърта в серията си с резултат 9:18,92 мин., а в  крайното подреждане е 20-а.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв