Рафа надви с 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 Феликс Оже-Алиасим и на четвъртфиналите ще се изправи срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович

Свързани новини

30.05.2022 15:47

Всеки мач на Ролан Гарос може да бъде последен в кариерата ми: Надал

Видян 2211 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Едва за трети път в кариерата си Рафаел Надал игра петсетов мач на Ролан Гарос, но и този път не допусна да бъде победен. Рафа надви с 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 Феликс Оже-Алиасим и на четвъртфиналите ще се изправи срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович.




Оже-Алиасим, в чийто щаб е чичото на Надал - Тони, даде всичко от себе си, за да поднесе една от най-големите изненади в историята на турнира, но не успя. Канадецът не загуби сет в предишните два кръга и не се предаде до самия край, но Надал все пак взе своето след битка, продължила 4 часа и 23 минути.


 


"Вече съм в четвъртфиналите и просто се наслаждавам на факта, че още веднъж играя на Ролан Гарос. Ако трябва да бъда честен, всеки мач може да е последният ми тук, такава е ситуацията ми. Минах през тежък процес със стъпалото отново. Не знам какво ще стане в близкото бъдеще с кариерата ми, така че просто се опитвам да се наслаждавам и да се боря да продължа да изживявам мечтата си", коментира Надал след успеха над Оже-Алиасим.


 


Запитан какво трябва да направи, за да спечели двубоя с Джокович, Надал отвърна: "Не мога да кажа 100 процента, защото скоро не сме се срещали. За последно това се случи миналата година на същия корт. За съперник от неговия ранг е трудно да намериш адекватна тренировка и съм наясно, че този мач е голямо предизвикателство за мен. Джокович играе със самочувствие и аз знам в какво положение съм, но ще се боря за победа с всички сили".




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху