Саша Везенков

Свързани новини

30.10.2023 15:24

Везенков помогна на Сакраменто за победа над ЛеБрон и Лейкърс

Видян 2417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Александър Везенков направи най-добрия си мач от началото на сезона в НБА за успеха на Сакраменто Кингс със 132:127 срещу Лос Анджелис Лейкърс след продължения. Българският баскетболист изигра общо 18 минути, като беше седми в тима си по този показател след титулярите и Малик Монк. Везенков завърши мача с 11 точки, 4 борби и 1 асистенция, като беше точен в ключови моменти от срещата.

Българинът влезе в игра в средата на първата четвърт, като малко след това отбеляза тройка, направи две борби и блокира опит за далечна стрелба на Руи Хачимура. Сакраменто водеше с 13 точки след първата четвърт. Везенков остана на игрището за началото на втората, но след това беше сменен.

Българинът влезе отново в третата част, като почти веднага вкара нова тройка. Той се представяше и добре в защита.

В началото на четвъртата част Везенков добави още три точки след кош и точно изпълнен наказателeн удар. Сакраменто водеше със 7 точки минута и половина преди края, но след силни изяви на ЛеБрон Джеймс Лейкърс прати мача в продължение.

В него титулярната петица на домакините успя да надделее над Лейкърс и стигна до успеха. Фокс беше най-резултатен за Сакраменто с 37 точки, а Кийгън Мъри добави 17. За Лейкърс Антъни Дейвис завърши с 30 точки и 16 борби, а ЛеБрон Джеймс добави 27 точки.

"Да играя срещу ЛеБрон Джеймс е нещо, за което мечтая от много време, така че беше като сбъдната мечта. Най-важното за нас е, че спечелихме. Забавихме играта им в нападение и така стигнахме до победата. Баскетболът тук се играе много по-бързо в сравнение с Европа, така че трябва да се адаптираш психически. Разбира се, не всеки мач ще е страхотен за мен, но ще продължа да работя, за да давам най-доброто", каза Везенков след срещата.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.