Сакраменто Кингс постигна много важна победа в домакинството си на ЛА Клипърс.

Свързани новини

03.04.2024 12:54

Везенков и Сакраменто запазиха надежди за плейофите

Видян 1253 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сакраменто Кингс постигна много важна победа в домакинството си на ЛА Клипърс. Домакините в "Голдън 1 Сентър" са наложиха със 109:95 (24:24, 32:27, 35:19, 18:25) и по този начин запазиха надежди за класиране в топ 6 и директно място в плейофите. Българското крило Александър Везенков също взе участие в мача. Той записа близо 10 минути на паркета, в които се отчете с 2 точки и 1 борба.

Домантас Сабонис имаше основна роля за победата на Кингс с 58-ия си пореден дабъл-дабъл. Той дори бе на косъм от трипъл-дабъл, завършвайки мача с 22 точки, 20 борби и 9 асистенции. Ди'Арън Фокс се отчете с още 20 точки, а Кайлър мъри също се представи на ниво с 19 точки.

За гостите Ръсел Уестбрук отбеляза 19 точки, Пол Джордж бе с 18, а Норман Пауъл завърши мача със 17.

Срещата започна с много грешки и от двата отбора при изграждането на атаките и поредица от неуспешни стрелби и търноувъри. Така след първите пет минути резултатът бе едва 5:5.

Постепенно обаче и двата отбора се разиграха и стрелбите започнаха да влизат. Никой обаче не успяваше да се откъсне в резултата и след първата четвърт резултатът бе равен 24:24, след тройка със сирената на Трей Лайлс.

В началото на втората четвърт в игра влезе и Александър Везенков, но първата му проява в мача не бе блестяща, като извърши нарушение срещу Джеймс Хардън, удряйки го в лицето в опит да отнеме топката.

След това обаче българинът спечели важна борба под собствения кош, а няколко секунди по-късно бе фаулиран в атака и отбеляза първите си точки от линията за фаул. Сакраменто пък влезе в серия от 12 безответни точки и поведе с 33:24.

Силно включване от пейката за домакините направи Дейвиън Мичъл, който отбеляза няколко тройки, а това позволи на Сакраменто да се откъсне в резултата с 44:30.

Гостите обаче се окопитиха и намалиха изоставането си в края на частта, основно благодарение на Пол Джордж и Норман Пауъл, като на полувремето резултатът бе 56:51 в полза на Кингс.

"Кралете" започнаха третата част по-добре и набързо направиха преднината си двуцифрена за 67:57. Възпитаниците на Майк Браун играеха доста уверено и доминираха както в атака, така и в защита, като в един момент увеличиха преднината си на 24 точки при 94:70.

В началото на последната четвърт на паркета се завърна Александър Везенков. Той прекара около 4 минути на терена, преди отново да бъде заменен.

Сакраменто пък не изпусна инициативата и поддържаше преднина от около 20 точки, като накрая затвори мача със 109:95 в своя полза.

С тази победа "кралете" вече имат актив от 44 победи и 31 загуби и заемат 8-ото място в класирането на Западната конференция. ЛА Клипърс пък е с 47 победи и 28 поражения на 4-тата позиция в конференцията.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог