Везенков и Олимпиакос

Свързани новини

16.06.2023 11:03

Везенков и Олимпиакос спечелиха титлата в Гърция

Видян 2412 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отборът на Олимпиакос с Александър Везенков в състава на спечели титлата в мъжкото баскетболно първенство на Гърция, въпреки че четвъртата среща от финала срещу Панатинайкос беше прекъсната при резултат 63:35 2:42 минути преди края на третия период инциденти с феновете на "зелените" и не се доигра.

Това е втори пореден и общо 14-и трофей в историята на Олимпиакос. Четвъртият мач от финалната серия така и не беше завършен, но от местната лига официално обявиха "червено-белите" за шампиони. Олимпиакос спечели титлата след служебна победа и 3:1 успеха в серията.

2:42 минути преди края на третата четвърт при резултат 63:35 за гостите феновете на домакините от Панатинайкос започнаха да хвърлят различни предмети, факли и бутилки вода към паркета. След консултация реферите прекратиха срещата, след което решиха да изпразнят залата и тя да се доиграе пред празни трибуни. Привържениците на "зелените" не се подчиниха, потрошиха собствената си зала и съдиите окончателно прекъснаха мача.

Двубоят се игра на фона на трагедията с потъналото корабче край град Пилос на полуостров Пелопонес и започна с минута мълчание в памет на жертвите.

Българският национал Александър Везенков беше титуляр и завърши с 11 точки, 4 борби и 2 асистенции.

Играчите на Олимпиакос поведоха убедително още след първата четвърт - 24:15, а на полувремето имаха аванс от 22 точки при 48:26. Третата част започна със закъснение заради проблем със светлинното табло в залата. В 25-ата минута гостите поведоха с 32 точки при 63:31, но по-малко от три минути по-късно срещата беше прекратена. Баскетболистите на двата отбора бяха прибрани в съблекалнята, а малко по-късно започна изпразването на залата. Феновете на Панатинайкос обаче отказаха да напуснат трибуните. Те продължиха да хвърлят бомбички и дори нахлуха на терена преди полицията да се намеси.

Грандът от Пирея приключва сезона и с титлата и Купата на Гърция, Суперкупата на страната, както и с второ място в Евролигата.

За Александър Везенков това е пети трофей с Олимпиакос, откакто се присъедини към тима през 2018 година.

Източник: БНР


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни