Макс Верстапен

Свързани новини

23.10.2023 15:29

Верстапен с победа №50 във Формула 1

Видян 1590 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Макс Верстапен спечели Гран при на САЩ, 18-и кръг за сезона във Формула 1 и продължи пълната си доминация през 2023 г. Световният шампион триумфира на пистата в Остин, Тексас, независимо че потегли от шеста позиция. Победата е 15-та за Верстапен през сезона в проведени 18 състезания. По този начин нидерландецът изравни рекорда си по победи в рамките на един сезон, поставен през 2022 г. Той може да увеличи сметката си, като до края на настоящия сезон има още четири надпревари.

В кариерата си Верстапен вече има 50 победи и става едва петият пилот в историята на Формула 1 с подобно постижение. Пред него са единствено Ален Прост (51), Себастиан Фетел (53), Михаел Шумахер (91) и Люис Хамилтън (103).

Втори зад Верстапен завърши Хамилтън, но след състезанието той беше дисквалифиран заедно с Шарл Льоклер, след като техните коли не издържаха на техническата проверка. Нарушенията на двамата бяха идентични, а именно твърде голямо износване на дървената контролна планка на пода. Това се смята за техническо нарушение на правилника, което води до директна дисквалификация.

В цялата история на Формула 1 това е едва вторият (и третият) случай, в който има дисквалификация за прекомерно износване на контролната планка, която бе въведена след трагичните събития от Гран при на Сан Марино през 1994 година, за да се контролира височината на колите. По-късно същата година Михаел Шумахер губи победата си в Гран при на Белгия заради твърде голямото износване на планката, въпреки опитите на Бенетон на убедят стюардите, че тя е била износена заради твърде агресивно минаване върху един от бордюрите от страна на германския пилот.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци