Той е изминавал средно 240 мили всеки ден със средна скорост от 19 мили в час

Свързани новини

20.07.2023 15:27

Велосипедистът Лий Тимис разкрива как е станал най-бързият човек, карал през цяла Европа

Видян 2751 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2018 г. колоездачът с ултра издръжливост Лий Тимис стана най-бързият човек, минал цяла Европа, като подобри с удивителните осем дни предишния световен рекорд.

Тимис карал от Кабо да Рока в Португалия, най-западната точка на Европа, до жп гарата в Уфа, Русия – най-близкият град до Уралските планини, които са на ръба на Сибир и определят най-източната точка на географска Европа.




Той завършил тази забележителна одисея – разстояние от 3956 мили (6366 км) – само за 16 дни, 10 часа и 45 минути, преминавайки през 10 страни по пътя (Португалия, Испания, Франция, Белгия, Холандия, Германия, Полша, Литва, Латвия и Русия).

Той е изминавал средно 240 мили всеки ден със средна скорост от 19 мили в час (30 километра в час).

Как точно 41-годишният Тимис, който работи като ръководител на работната сила в проекта Derby Wellbeing, постигна това постижение?

Тимис е диагностициран с депресия на 25-годишна възраст и се нуждаел от помощта на цял екип от учени, специализирани във физиологията, храненето и психологията.




Тимис разкри, че е имало и моменти, когато просто е искал да се откаже. Включително преди да започне опитът за световен рекорд.

"Имаше моменти в подготовката, когато исках да се откажа. Подготовката отне цяла година на отдаденост и жертви, забавления и време с приятели.", заявява Тимис.

"Питах се защо правя това, след като можех да се върна обратно на работа, да имам забавен начин на живот, но си спомних, че имам избор – можех да се возя на въртележката и да правя едно и също нещо всеки ден, или можех да карам влакче в увеселителен парк и да осъзная истинските върхове и спадове на това, което е възможно в живота."

А горивото му?  Много калории.




Тимис разкри: "Трябваше да ям от 10 000 до 11 000 калории на ден, което се превърна в едно от най-големите предизвикателства. Ядох храна с 2000 калории на всеки четири часа и пиех енергийни напитки, гелове и леки закуски, докато карах колело. Ядох много въглехидрати, защото те са източник на енергия и помагат на мускулите да се възстановят, така че ядох много овесени ядки, паста, ориз и хляб. Цялата храна беше съобразена с моя вкус."

„Работих с екип от диетолози, за да разработя предварително планирана диета, която гарантира, че ще си набавя всички калории и хранителни вещества, от които се нуждая.“

Тимис каза: "Не се отклоних от плана за хранене, защото хранително отравяне беше накарало предишен претендент да се откаже от опита си. Беше важно да се смекчат всички предвидими рискове. Въпреки това, в почивката в един особено лош ден, екипът за поддръжка ми даде безалкохолна бира. Този прост жест наистина вдигна настроението ми."

Разкривайки основния си хранителен режим, Тимис каза: „Ядох много кифли с бриош, пълни с фъстъчено масло, банан и мед. Сандвичи с шунка с майонеза. Мини малцови питки. Харибо. Имаше много повторения на тези храни и когато ми омръзнаха, екипът за поддръжка ги уви във фолио и ги оформи във формата на по-вълнуващи храни като парчета торта или пица, за да добави хумор и забавление.“

Комбинацията от цялото обучение, аеродинамичен велосипед и адаптирана диета помогнали на Тимис да се движи с изключително впечатляваща скорост на възли.

Велосипедистът каза: „Имах средна скорост на движение от 19 мили в час, което е много високо за ултра издръжливост. Вместо да карам бавно колкото е възможно по-дълго всеки ден, моята стратегия се основаваше на научни данни и дава приоритет на бързото каране за по-кратък период от време. Това позволява повече време за по-добър сън и възстановяване, което води до по-добра производителност всеки ден и намален риск от нараняване и умора. Инструментите, които използвахме, създадоха холистичен подход, който може да се приложи, за да постигнете най-доброто от себе си във всяка сфера на живота – да работите по-интелигентно, не по-трудно или по-дълго.“

Тимис разкри: „Екипът по поддръжката и аз се настанихме в огромен, подобен на пещера хотел в Уфа, крайната дестинация на записа. В една разхвърляна стая, пълна с екипировка за колоездене, те ми показаха 10 бутилки алкохолни напитки, които бяха взели от пътуването си през континент, по една от всяка от страните, които бяхме прекосили.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог