Квалификационният цикъл за Олимпийските игри в Париж догодина е под контрола на МОК, а друг проблем, който от Британския бокс виждат, е решението на ИБА, спонсорирана основно от Газпром, да върне състезателния статут на боксьорите от Русия и Беларус.

Свързани новини

14.02.2023 16:26

Великобритания ще бойкотира Световното по бокс за жени

Видян 2849 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Боксьорките от Великобритания няма да участват на световното първенство за жени в Ню Делхи през следващия месец, предаде sportal.bg. Решението на Британския бокс е продиктувано от опасенията за олимпийското бъдеще на спорта. През декември миналата година Международният олимпийски комитет заяви, че е много вероятно боксът да бъде изваден от програмата на Игрите през 2028 година в Лос Анджелис, тъй като Международната боксова асоциация (ИБА) не осъществява изискуемите промени.

Квалификационният цикъл за Олимпийските игри в Париж догодина е под контрола на МОК, а друг проблем, който от Британския бокс виждат, е решението на ИБА, спонсорирана основно от Газпром, да върне състезателния статут на боксьорите от Русия и Беларус.

"Нашето решение е в резултат на продължаващите опасения за мястото на бокса в Олимпийската програма. Скорошното решение на ИБА да върне състезателите от Русия и Беларус, които да се състезават под техните си флагове и с техния химн, е в разрез с приетата резолюция от МОК", заявяват от Британския бокс.

"Това решение отдалечава допълнително ИБА и олимпийското движение, което е съчетано с дългогодишните проблеми относно интегритета и прозрачността в ръководството на международната асоциация", посочват още от британска страна.

"Британският бокс осъжда руската инвазия в Украйна и изразява солидарност с хората, боксьорите, треньорите и официалните лица в Украйна."

От Британския бокс добавиха, че все още не са взели окончателно решение и за участието на мъжете на световното първенство в Ташкент, Узбекистан през май тази година.

Преди броени дни боксовите федерации на САЩ и Ирландия също обявиха бойкот на предстоящите световни първенства, изтъквайки същите причини.

От ИБА пък заплашиха, че ще изискват санкции за федерациите, които инициират и участват в подобен бойкот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв