В положителната проба на 15-годишната руска фигуристка Камила Валиева е открит забранения препарат "триметазидин"

Свързани новини

16.02.2022 09:23

Валиева взела от лекарството на дядо си: МОК

Видян 2190 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В положителната проба на 15-годишната руска фигуристка Камила Валиева е открит забранения препарат "триметазидин", тъй като по някакъв начин тя погрешка е взела от лекарството на дядо си.




Това посочила вчера защитата на Валиева пред панел на Спортния арбитражен съд (КАС), заяви шефът на Дисциплинарната комисия на МОК Денис Освалд на пресконференция. Там било изтъкнато, че станало объркване. Лекарството се използва за сърдечни проблеми, т. нар. гръдна жаба и т. н.




А втората "В" проба на Валиева, взета преди Олимпийските игри в Пекин, все още не е анализирана, съобщи Освалд като представител на Международният олимпийски комитет (МОК).





Заради положителен резултат за забранено лекарство за сърце се стигна до казус във фигурното пързаляне. МОК отложи награждаването в отборнатта надпревара, в която Руският олимпийски комитет спечели златните медали. И заедно със Световната антидопингова агенция (WADA) и Международния съюз по кънки опитаха да спрат правата на 15-годишната звезда, но вчера КАС не уважи искането им.   




Така девойката получи разрешение да се състезава в индивидуалната надпревара - КАС на практика прие становището на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) да отмени наказанието й заради подадена от Валиева жалба на 9 февруари.


 


15-годишната Валиева беше тествана на националния шампионат на 25 декември, но положителният тест беше разкрит чак на 8 февруари, след като тя вече участваше на Игрите в Пекин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни