В дискотеките е пълно с фeйк ММА-йци: Шампионът на UFL, Лондон Никола Златев (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Свързани новини

22.12.2022 17:21

В дискотеките е пълно с фeйк ММА-йци: Шампионът на UFL, Лондон Никола Златев (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Видян 8916 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Никола Златев – Доктора, 84 кг, е световен шампион за професионалисти по ММА на  UFL, Лондон, има зад гърба си успешни мачове и за още куп британски бойни организации:  Cage Warriors, която е най-силната верига на континента, Full Contact Contender , World Combat Series of Fighting Championship. Играе, освен във Великобритания, също във Франция, в Италия, Ирландия, Чехия, Словакия, даже и тук, но у нас няма славата на някои диско-звезди на бойния спорт, а и не иска да я има. Роден на 01.10.1993 г. във Варна, последният му мач миналата събота беше за UFC Fight Pass, където победи за пореден път пред погледите на скаути на върховната лига в Кървавия спорт.  Започва с ММА на 21години без база от друг боен спорт, „само някаква уж добра физика от фитнес и атлетизъм”, както скромно коментира. Има и първо място на един много мащабен граплинг турнир в Манчестър - All Stars BJJ през 2018 г. ВИЖ СНИМКИ ТУК!


Ето какво споделя той:

В бизнеса се казва, че няма нищо по-хубаво от това човек да бъде богат и неизвестен. В спорта обаче май не е така? Известността мерило ли е за успех?

Ами то с Инстаграм всеки е известен вече. За мене не смятам, че съм известен в България, извън нея - малко повече.

Вие имате феноменална за бойните спортове програма и се биете общо взето всеки месец - как се издържа това и как се побеждава с този график?

Да, напоследък са ми доста често мачовете, понеже при предпоследния ми бой, който беше в Търнава в Словакия, в организацията Fabriq, направихме много силен мач с Михал Плесник. Беше избран за бой на вечерта и след това веднага ми предложиха договор с чешката организация Октагон - който се интересува, знае, че за Европа това е една от най сериозните. Приех договора и мача, който трябваше да бъде след 2 седмици, обаче полетът ни беше отменен заради времето и не успяхме да стигнем навреме за кантара. Мачът пропадна и сега чакам друга дата за там - най - верояно през февруари. След това, понеже бях направил подготовка, приех боя в Италия, който беше миналата събота във Venator - също доста сериозна организация за Европа. Но от нея съм малко недоволен, понеже кантарът навсякъде се прави сутринта, за да имаш време да заредиш след него, а при тях беше следобяд.

Вечният спор е коя е по-добрата база за ММА - ударните или борческите спортове, как е според Вас?

На високото ниво, където смятам, че участвам аз, няма по - добра база. Трябва да имаш и от двете. Според мене най - важното нещо е кардиото. Лично аз разчитам повече на граплинга, отколкото на ударите.

Как се отнасяте към многото ММА-ци, които срещаме по дискотеките? А към фалшивите бг "звезди" в кървавия спорт?

Аз на дискотеки не съм ходил от 3-4 години, защото не ми допада обстановката. Ала има много такива фалшиви ММА бойци и то най - вече в София. Нивото на българските организации е страшно ниско, пък имат големи претенции. Правят им измислени победи срещу слаби противници и после никога не отиват да се бият някъде по света или, ако отидат, губят първите секунди …

Вие сте единственият ММА-състезател и един от много малкото ни спортисти със собствена визуална комуникация, струват ли си усилията да го правите?

Аз не правя нещо извънредно, добрите кадри са на организациите, които снимат срещите ми с професионални фотографи. Просто нивото не е аматьорско като у нас. Иначе, винаги съм си изглеждал така.

Ще разгадаете ли смисъла на многото татуировки, с които е изпъстрено тялото Ви? Плашат ли се противниците от тях?

Всичките ми татуировки са религиозни. Аз съм вярваш православен християнин и иконите са ми голяма слабост. Сега правим десния крак с патриотични и революционни мотиви. Когато е готово всичко, можем да направим tattoo tour. Te не са направени да плашат някого, просто така ми харесва

Когато имате свободно време, какъв друг спорт харесвате да гледате или да практикувате?

Понякога гледам футбол. С мой приятел много се шегуваме помежду си с тия образи от българския футбол: Божинката, Вили Вуцов и т.н. По - скоро тях гледам, не самите мачове. Обичам да ходя на село. Имам късмета да имам къща в Стара планина и доста време прекарвам там

Какво послание имате към момчетата, които тренират ММА и други бойни спортове, но не за да се дуят в дискотеките?

Посланието ми към малките, които искат да се занимават с ММА: бийте се срещу силни противници, за да се изградите! Не срещу слаби, защото няма никакъв смисъл. Не бройте победите и загубите, а качеството и нивото на боя!


Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец