Свързани новини

22.10.2021 17:12

Увеличиха съдийските хонорари за Ученическите игри

Видян 1107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Спортният министър Андрей Кузманов утвърди Правилата и фанансовия план за учебната 2021/2022 година за състезанията за ученици от V до ХІІ клас


Министерството на младежта и спорта осигури средства за по-високи хонорари на съдии на ежегодните Ученически игри за 2021/2022 г., които се провеждат от V до XII клас. За повишението, каквото не е имало в последните 10 години, министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов отпусна допълнителни 113 000 лева. Те са предназначени за по-високи хонорари на ръководителите на състезания, съдиите, медицинските лица и помощния персонал, осигуряващи провеждането на състезанията.
Размерът на финансовите средства за хонорари в областния, зоналния и финалния етап на игрите не е актуализиран повече от 10 години. Целта на увеличението е да се стимулират и мотивират всички, които участват в организацията и провеждането на спортни състезания за ученици от V до ХІІ клас.
Средствата са планирани в бюджета на Министерството на младежта и спорта за предстоящата година и ще осигурят по-високо заплащане на труда на съдиите и длъжностните лица за областен, зонален и финален етап на Ученическите игри, както и на главното ръководство и дежурния лекар на състезанията в общинския етап на игрите.
Министърът на младежта и спорта Кузманов утвърди „Правила за организиране и провеждане на Ученическите игри за ученици от V до ХІІ клас през учебната 2021/2022 г.“, както и финансов план за тяхното обезпечаване.
Българската асоциация спорт за учащи, основен организатор на игрите, ще има право да извършва промени в сроковете за провеждане на областните, зоналните и финалните състезания след разрешение от министъра на младежта и спорта. Правилата и финансовият план към тях са достъпни на сайта на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката.
Годишно над 80 000 ученици участват в състезанията по 8 вида спорт – лека атлетика, баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, бадминтон, тенис на маса и шахмат. Класираните на първо място във финалния етап получават правото да представят страната ни на Световни ученически игри, организирани от Международната федерация за ученически спорт (ISF).
Правилата и финансовия план може да намерите тук: http://mpes.government.bg/Pages/Activities/SportsForStudents/Default.aspx?evntid=qKOJeKcUF9c%3d


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева