Уимбълдън

Свързани новини

22.06.2023 15:38

Уимбълдън въвежда коментар с изкуствен интелект

Видян 2572 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Турнирът от Големия шлем по тенис Уимбълдън ще предлага коментар, който е генериран от изкуствен интелект. Това съобщиха организаторите на турнира, а инициативата е благодарение на партньорството с технологичната компания IBM. Тя ще е налична във Великобритания. Става въпрос за аудиокоментар и субтитри на онлайн клиповете от най-интересните моменти от деня. Те са генерирани от изкуствен интелект.

Услугата ще бъде достъпна в приложението и уебсайта на Уимбълдън и ще бъде отделна от отразяването на турнира (3 - 16 юли) по BBC. Тя ще използва платформата на IBM watsonx AI, която е обучена на "уникалния език на тениса" с помощта на Ол Инглънд клъб.


Клубът вече използва технологията на IBM за изкуствен интелект, за да предоставя функции като индекса на силата на играчите, който анализира представянето на тенисистите. Отразяването ще включва и анализ от изкуствен интелект на жребия на сингъл, като ще се изследва колко благоприятен може да бъде пътят на даден играч до финала.


"Този нов поглед ще помогне на феновете на тениса да открият аномалии и потенциални изненади в жребия на сингъл, които не биха били очевидни, ако се гледа само ранглистата на играчите", заявиха от IBM.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак