Тази компания пък е собственик на истинските шампионати по кървав спорт Ultimate Fighting Championship, известни със съкращението UFC. Всъщност ММА-веригата става доминираща, защото ще държи 51% от акциите на общото дружество на двете бойни организации.

Свързани новини

03.04.2023 15:16

UFC глътна кеча на WWE в обща фирма

Видян 2393 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Световната федерация по кеч (WWE) се съюзява с най-голямата организация за смесени бойни изкуства (UFC) в мегасделка. Новата компания ще струва над 20 милиарда долара. Акционерите на компанията Endeavor, която притежава UFC, ще притежава 51% от новосформираното дружество, докато WWE - 49%. Очаква се сделката да бъде финализирана през втората половина на тази година.


"Това е рядка възможност за създаване на глобален спорт на живо и развлекателен продукт в посоката, към която се е запътила индустрията", каза Ари Емануел, който е главен изпълнителен директор на Endeavor. Именно той ще е шеф на новата компания.
“Като се има предвид невероятната работа, която Ари и Endeavor свършиха, за да развият марката UFC, след като почти удвоиха приходите ѝ през последните седем години, вярвам, че това без съмнение показва каква голяма колаборация ще види светът“, пък беше коментарът на Винс МакМеън.


Той ще продължи да бъде изпълнителен председател на WWE, докато Емануел ще бъде главен изпълнителен директор. Междувременно Дейна Уайт ще запази позицията си на президент на UFC. Името на новата компания ще бъде разкрито по-късно през годината, а бордът ѝ ще се състои от 11 души – шестима назначени от Endeavor и петима от WWE.
Шефът на кеча МакМеън се завърна като председател през януари, за да помогне в надзора около продажбата на компанията. Преди това той се беше оттеглил от компанията през юли след обвинения, че е платил на няколко жени милиони долари във връзка с предполагаемо сексуално насилие спрямо тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите