Той сподели, че централата ни е изпълнила регулациите на УЕФА и е уведомила европейската централа

Свързани новини

15.11.2023 12:26

УЕФА реши да се играе без зрители с Унгария: Борислав Попов

Видян 2358 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Изключително добре работим с органите за безопасността в София и другите градове. Организацията на една международна футболна среща е от голямо значение, защото може да изникнат ситуации, които да доведат от сериозни последици. Ситуациите се обсъждат и цялата тази информация се предава на УЕФА", заяви изпълнителният директор на БФС Борислав Попов на съвместна пресконференция с отговорни фактори от СДВР и „Национална спортна база ЕАД", на която беше разяснено как ще бъде организирана охраната на двубоя между България и Унгария.

Той сподели, че централата ни е изпълнила регулациите на УЕФА и е уведомила европейската централа, че съществува възможност двубоят да не се проведе.

"В тази връзка съм донесъл регулациите на УЕФА. Там има няколко разпоредби относно смените на стадиона, които се регулират от тези регулации Администрацията на УЕФА трябва да бъде уведомена незабавно, ако съществува възможност да не се проведе срещата, защото може да се стигне до до световен скандал. Не е лесна работа да се подготви такава футболна среща“, обяви още той.

"УЕФА решава защо не трябва да има фенове и препоръчва да се играе пред празни трибуни. Ако някой не е останал убеден, аз не мога да коментирам повече. Има хора, които смятат, че Земята не е кръгла. Има цяла структура, която се занимава със сигурността на международните футболни срещи. Тя също събира информация и на база на анализ те взимат решение. Строго препоръчват да няма продажба на билети", продължи Попов.

"Аз не съм избиран, а назначен. Мога да бъда уволнен. Това е във връзка с моята оставка. Ще присъствам на мача. Искам националният ни отбор да върви напред. "Забравя се, че футболната дейност е подробно регламентирана правна дейност. Когато има проблем, асоциацията домакин трябва да представи и резервен стадион. Ако УЕФА реши, може да прати мача и на Царско село. Разград е коментиран. Не сме изразявали позиция къде да бъде мачът. Решението е на УЕФА. Стадионите в България, които могат да приемат такива мачове, не са много".

"Искам да благодаря на националния стадион „Васил Левски“ и на органите на реда, че за този кратък срок вложиха всички усилия в работно и извън работно време, за да може този мач да бъде организиран и проведен", каза още началникът в БФС.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби