Пандемията от коронавирус възпира всички спортни мероприятия по целия свят, включително и футбола. Затова медиите се опитват да гадаят какво биха направили организациите, за да завърши сезона по някакъв начин.


 


Според италианския вестник "Кориере дела Сера" УЕФА е дала краен срок за възобновяването на първенствата, както и на европейските клубни турнири - 15 май. Към този момент УЕФА е готова да даде още две седмици толеранс за завършването на сезона и това е датата 15 юли, се казва още в изданието.


 


Не е изключено обаче ситуацията в Европа да не се нормализира и шампионатите да не стартират до 15 май. Тогава УЕФА има още два крайни варианта, съобщава „Calcio e Finanza“, позовавайки се на свои информатори от Нион. И двата изглеждат доста революционни за стандартния футболен календар.


 


Първият вариант е най-напред по най-бързия начин да се завършат първенствата на страните в Европа, ако трябва дори да се играят мачове през три дни без значение дали денят е понеделник, сряда или събота. След като завършат първенствата на целия континент, по подобна процедура да завършат европейските клубни турнири - Шампионската лига и Лига Европа.