07.12.2009 13:39

Удължиха живота на писта Силвърстоун с още 17 години

Видян 1509 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гран При на Великобритания се спаси, след като шефовете на Формула 1 подписаха договор, който позволява да се провежда кръг от световния шампионат на Силвърстоун, съобщиха собствениците на пистата, цитирани от БГНЕС.


Според ръководството на Силвърстоун шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун се е съгласил на сделка, която включва легендарната писта в "кралските гонки" за следващите 17 години. Бъдещето на най-старото трасе доста време беше под съмнение, заради конкурентното съоръжение "Донингтън", което трябваше да е домакин на кръг от шампионата, но не успя да осигури необходимите средства, с които да го приеме. Донингтън отпадна от календара през октомври. Това създаде проблем на организаторите, които трябваше да изберат да се върнат обратно на Силвърстоун, която бе махната от "кралските гонки" миналата година, или да намерят съвсем ново разрешение на проблема, като изберат друга страна. "Не е лесно да подпишеш договор с такива размери. Това е доста голяма отговорност, но ние искахме връзката да не се прекъсва", заяви Деймън Хил, президент на клуба на "Британските пилоти", който притежава пистата. "Всички стигнахме до съгласие, че Гран При на Великобритания не е само спортно събитие, но и динамична индустрия. Загубата му щеше да донесе огромни щети, които едва ли щяха да могат да се поправят. Силвърстоун е мястото на всички моторни спортове. Всички тук обичат състезанията с двигатели", коментира още Хил. Той разкри, че работата по новия пит стоп и мястото за спиране на пилотите ще започне след Коледа и всичко ще е готово за сезон 2011. Изпълнителният директор на пистата Ричард Филипс заяви: "Винаги сме имали петгодишни договори и никога не сме имали възможност да инвестираме в развитието на пистата. Сега тези 17 години ще ни позволят да вложим повече средства за подобряване на съоръжението".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион