Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов логично беше избран за Играч на мача от феновете на неговия тим ПАОК при успеха в неделя с 2:1 над Панатинайкос.

Свързани новини

30.01.2024 10:35

Трансферът ми в ПАОК е най-доброто решение, което можех да взема: Десподов

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов логично беше избран за Играч на мача от феновете на неговия тим ПАОК при успеха в неделя с 2:1 над Панатинайкос. Победата в 20-ия кръг изведе ПАОК на върха в класирането с 47 точки.

При вота той беше повече от убедителен – 56,65% от привържениците са гласували в сайта на клуба, във вайбър-групите и в други платформи в интернет за българското крило. Втори в гласуването е вратарят Доминик Котарски, който получи доверието на 13,8% от привържениците. За Десподов това е втора поредна награда Играч на мача след тази от миналата седмица, когато пак обра гласовете при успеха над Волос.

"Най-важното нещо е победата за отбора и продължавам да казвам това. Няма значение кой вкарва голове и кой получава награди. Мисля, че това е работа на всеки един в отбора, защото футболът е колективен спорт. Ако ги няма моите съотборници зад гърба ми, треньорския щаб, всеки един в клуба, нищо няма да спечеля. Затова първо искам да им благодаря и се надявам да продължа така", заяви Десподов.

В много медии се пише, че най-после ПАОК е намерил в лицето на Десподов футболист, който в предишните години е търсил активно. Но дали той е намерил отбора, който е търсил беше следващото питане към българското крило.

"Още когато дойдох, казах, че се радвам. Това беше оферта, която нямаше как да откажа и го усещах вътре в себе си. Не съм имал никакви колебания, щастлив съм, че съм тук с тези невероятни футболисти в съблекалнята. И виждате, че в доста мачове треньорът ротира състава и всички са в много добра форма, когато влязат на терена. Така че нямам съмнение – това е най-доброто решение, което съм могъл да взема".

След като Панатинайкос изравни от дузпа в началото на второто полувреме, извън терена напрежението се вдигна сериозно. Десподов беше попитан дали вторият гол за ПАОК, също реализиран от него, е успокоил тима.

"В тези мачове, в дербитата, е много важно да си спокоен. Няма значение какво става извън терена, няма значение какво съдията решава – дали е дал, или не е дал дузпа. Ние трябва да останем концентрирани и не трябва да губим енергия, когато мислим негативно. И мисля, че това го направихме много добре днес и вижте – те вкараха дузпа, но ние не се предадохме. Направихме преса, отнехме топката и веднага вкарахме много красив гол с много хубава атака. Така че ние останахме много концентрирани, здраво стъпили на земята. И така трябва да бъдем всеки път, това иска треньорът от нас".

Десподов беше избран логично за Играч на мача, но имаше питане дали и капитанът Тайсон не заслужава наградата. При което българинът отговори: "Мисля, че той дори заслужаваше повече от мене, защото ми даде много хубави пасове. Наистина заслужава. Искам да кажа нещо – да благодаря на феновете, които ни дадоха такава силна подкрепа днес. Това беше нещо невероятно и никога преди не съм виждал такова нещо. Играем за тях, имаме нужда от тях и сме благодарни за цялата подкрепа. Не знам колко гола бих вкарал, ако са на трибуната, но ги чакаме на трибуните. Най-важното нещо е победата над Панатинайкос", завърши българският футболист.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,