Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал беше назначен за посланик на саудитската федерация по тенис.

Свързани новини

16.01.2024 12:15

Тенис федерацията на Саудитска Арабия назначи Рафаел Надал за посланик

Видян 970 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Носителят на 22 титли от Големия шлем Рафаел Надал беше назначен за посланик на саудитската федерация по тенис. Той заяви, че има "напълно реален шанс" спортът да се развие сериозно в страната.

Тази роля ще накара надал да прекарва повече време в петролното кралство, за да помага в обучението на деца и да повишава интереса към спорта, както и да ги консултира за тренировъчна академия, обявиха още от арабската страна.

"Накъдето и да погледнете в Саудитска Арабия, ще видите растеж и прогрес и аз съм развълнуван да бъда част от това", заяви Надал в специално видео-изявление, след като се оттегли от Откритото първенство на Австралия заради мускулна контузия.

Испанецът наскоро посети тренировъчна школа за младежи в Рияд, а също така използва престоя си в столицата на страната, за да направи някои медицински изследвания. Очакванията са 2024-а година да е последната в професионалната му кариера, след като контузиите започнаха да го вадят от корта за дълги периоди от време. Рафа Надал се завърна на турнира в Бризбейн, но не успя да продължи на "Аустрелиън Оупън".

"Продължавам да играя тенис, тъй като обичам играта. Но освен да играя, искам да помогна на спорта да се развие навсякъде по света, а в Саудитска Арабия има истински потенциал", допълни Надал.

И като доказателство колко важен е пазарът в Саудитска Арабия, Асоциацията на професионалните тенисисти заяви, че следващият годишен турнир за най-добрите състезатели до 21 години, наречен "Next Gen", ще се проведе в Джеда. Страната също беше домакин на демонстративни мачове от висок ранг миналата година с участието на номер 1 в ранглистата Новак Джокович, Карлос Алкарас, а също така и среща при жените Арина Сабаленка срещу Онс Жабюр. Има спекулации, че саудитците на първо място ще искат да вземат и Финалния турнир на WTA.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей