“Червените" искат да се изяснят нещата около търга за “Армията", дълговете на ЦСКА - София и др.

Свързани новини

17.02.2022 17:12

ЦСКА 1948 с писмо до Кирил Петков заради "тежка корупция"

Видян 3143 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сдружение “ФК ЦСКА 1948" изпрати писмо до премиера на България Кирил Петков и копие от него до министъра на спорта Радостин Василев, настоявайки да бъдат проверени няколко сделки между държавата и собствениците на ЦСКА - София.


 


“Червените" искат да се изяснят нещата около търга за “Армията", дълговете на ЦСКА - София, връзката между един от собствениците с фалиралата банка КТБ и дали има връзка между юридическото лице ПФК ЦСКА-София АД и дружеството "Ловеч-Спорт 96“ АД, в което по сходна схема община Ловеч е апортирала свои имоти.




Ето писмото на “червените" до премиера, което е публикувано на официалния сайт на ЦСКА 1948:




“Уважаеми г-н Петков,




Обръщаме се към Вас с искане за проверка на съмнения за нарушаване на обществения интерес при разпореждане с държавни спортни имоти. Вярваме, че това е възможност да защитите с дела мотото на Вашето правителство - "нулева толерантност към корупцията“.


 


От седмици се разисква темата за прехвърляне на държавни имоти отстрана на Министерство на младежта и спорта (ММС) в смесено дружество с частно  участие.




От публични изказвания на участници в преговорите се разбира, че ММС възнамерява да апортира държавни имоти в смесено дружество. Тоест, държавата възнамерява да прехвърли без търг и конкурс публична собственост в ръцете на лица, ноторно известни със своите политически връзки. Напълно в духа на ощетяващи обществения интерес сделки като тези за Пловдивския панаир и къпалнята "Мария Луиза“ в София.




Прехвърлянето без търг и конкурс на държавни имоти под контрола на политически обвързани бизнесмени е изключително погрешно и създава усещане за корупция. Още повече, когато тези частни лица имат дълга история на облагодетелстване с публични ресурси, включително с усвояване на активите на фалиралата Корпоративна Търговска Банка (КТБ) и в съмнителни обществени поръчки.

Молбата ни е да възложите институционална проверка на следните въпроси и да обявите публично резултатите, преди управляваното от Вас правителство да вземе решение за провеждането на непрозрачна и неконкурентна процедура по апорт на държавни имоти:


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог