Спонсорът има договор за 10 процента от всички приходи в Левски. След първите скандали, започнах да гледам документи, за да имам яснота, се стигна дотам да заплашвам, че ще си тръгна, за да решат проблемите. Имаше договор от даренията на феновете да се отчитат на спонсора, но той беше махнат след скандал. Парите, дадени от спонсора, са фактурирани в клуба. Може да кажат, че ще ги опростят и дано да предизвикам да ги опростят.

Свързани новини

09.04.2023 09:04

Станимир Стоилов: Напускам Левски!

Видян 7054 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Треньорът на Левски Станимир Стоилов потвърди новината, че напуска клуба. Наставникът говори пред медиите след победата на "сините" с 1:0 над Локомотив (София).

"Няма да продължа да работя в Левски. Предполагам, че го очаквахте. Притеснява ме начинът на управление и управленските решения, които се взеха. Заварихме ФК Левски фалирал във всяко едно естество, след това с работа през тази година в три направления отчетохме отлични резултати - любовта на привържениците, финансовата страна и представянето на терена ", коментира Станимир Стоилов на пресконференцията след мача, предаде БНР.

"Качихме клуба на главен път, но започнаха да се правят промени, с които аз не съм съгласен. Не е положителна и доминиращата роля на спонсора в Управителния съвет, където се взимат решенията.  Начинът на управление не е правилен за клуб като Левски. Казах, че не идвам щастлив на "Герена", една рана, когато не я промиеш навреме, тя рано или късно гние. Имаше безброй напрежение между изпълнителния директор и генералния спонсор. Получаваме вноски от спонсора, даже и напред и оттам дойде напрежение в клуба и собственикът трябваше да се намеси много по-рано и да спрем това напрежение. Скандалите бяха всекидневни.

Спонсорът има договор за 10 процента от всички приходи в Левски. След първите скандали, започнах да гледам документи, за да имам яснота, се стигна дотам да заплашвам, че ще си тръгна, за да решат проблемите. Имаше договор от даренията на феновете да се отчитат на спонсора, но той беше махнат след скандал. Парите, дадени от спонсора, са фактурирани в клуба. Може да кажат, че ще ги опростят и дано да предизвикам да ги опростят.

Другата тема, която ме засяга - когато дойде Роналдо, се каза, че се прави подарък на Мъри Стоилов. Той е футболист на Левски и вече струва доста пари. Той не е подарък на Мъри Стоилов. Собственикът на клуба трябваше да се намеси много по-рано и да тушира конфликта. Не виждам причина изпълнителният директор да бъде уволнен. Сигурно и той греши, и аз греша, но който не работи, той не прави грешки.

Оставяме футболисти с огромна цена. Оставяме отбор, който играе най-добрия футбол в България. Очакваме милиони от новия доставчик на екипировка.  Оставяме клуб с добро бъдеще, въпросът е да се взимат умни решения. За свалянето на Ивков - Сираков взе решението под натиска на спонсора. Явно не искахме да работим заедно.

Условието ми да остана беше да продължим да работим в същия екип и да има доминация на служители на клуба в Управителния съвет. Платените служители сме тук да защитаваме клуба. Да напусна Левски ми струва доста пари и аз се отказвам от тези финанси, но се отказвам, защото тези пари ще останат в клуба. Няма клуб, в който съм работил и който да съм го оставял на минус.

Мечтата ми беше да станем клуб като Барселона, Реал Мадрид и привържениците сами да избират кой ще бъде президент. Затова създадохме сдружението "Левски на левскарите", което предизвика спорове, което е нормално", каза още Станимир Стоилов.


Снимка: start-photo.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 чааве от Сухата река 09.04.2023 12:17

    Кога собствениците на „Джингиби Анадол Спорт“ са имали чест, а да се правят на морални, пък още по – малко им отива !!! Само Джибрил Дамаджони Уокът може да спаси "Баязид Подуяне", както го прави вече толкова години !!! Намира треньори, урежда мачове чрез подходящите продажни съдии и подчинените си от БФС !!! Изводът се налага от само себе си : ПО - ГОЛЯМА ЧЕРНА ДУПКА ОТ „Джингиби Анадол Спорт“ - НЯМА !!! Може би само ОПГ ГЕРБ“ Гангстери за Ефективно Разграбване на Булгаристан“!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,