Спортното министерство все още не финансира федерациите, които излизат на протест

Свързани новини

01.04.2022 14:34

Спортните федерации на протест, счетоводителка ще води елитния спорт от днес, а пари няма

Видян 2682 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Спортното министерство все още не финансира федерациите, които излизат на протест. Освен да вземат полагаемите им се средства, те са категорично против налагането на счетоводителка в конфликт на интереси, която обслужва няколко от организациите и едновременно е директор на дирекция Регионална координация и контрол в министерството, за шеф и на дирекцията Спорт за високи постижения. Двете дирекции ще бъдат обединени под ръководството на Кристина Начева. Младата дама е известна с танцови изяви, но не е ясно каква представа има от елитен спорт. А сме в началото на новия олимпийски цикъл.





Кристина Начева ще договаря финансирането на федерациите, докато в същото време нейни фирми, прехвърлени на близки, водят счетоводството на федерацията на Стъки по ММА, както и на самбото, биатлона, гребането, на клубове към различни федерации и на младежки организации. Всички те са под шапката на същото това Министерство на младежта и спорта, където тя е директор на дирекция, а от 1 април - направо мегадирекция. Дали това е конфликт на интереси? Нека КПКОНПИ да каже, но при тези федерации, които са на близки до старата власт и при ръководството на Комисията за конфликт на интереси, която продължава да бъде управлявана също от хора на старата власт, отговорът е ясен.





Начева има лоби и в новата власт. По време на служебния кабинет, пише lupa.bg, Начева е била в доста близки отношения (кавото и да означава това) със съветника на президента Румен Радев по спортните въпроси Георги Александров. Последният беше командирован в ММС като съветник по времето на служебния министър Кузманов. Тогава Начева изкачи оше една стълбичка в служебната йерархия – става финасов контрольор.





Сега Кристина била покровителствена от парламентарния секретар Станислав Кънчев, „просто Стани“, както го наричала новоизлюпената директорка. Пак според нашите източници Радостин Василев знаел за „опасните връзки“ в ММС на Начева, но явно не може или не иска да реагира.





Интересното е, че Кристина Начева, като държавен служител в ММСq води финансовите дела на федерацията по биатлон. Малко по-късно започва сърдечна връзка с известния ни състезател Красимир Анев, като двамата имат и дете. Също като служител на Спортното министерство, участва и в пресконференцията на опозицията в биатлона Мария Манолова и екс национала Красимир Анев.





Дали обаче Радостин Василев може да си позволи още един скандал, свързан с неговото име и повереното му министерство, пита сайтът? Още повече, че в следващите дни се очаква сериозен протест на голяма част от спортните федерации у нас заради липсата на финансиране. Според подготвящите протеста спортният календар вече е стартирал, а федерациите затъват в заеми и отлагат участие в международни състезания заради липса на пари. И недоумяват как вече близо 90 дни две комисии събират, разглеждат проекти и не са изготвили Наредбата за финасиране.



   Кирил Пламенов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби