29.03.2016 10:35

Спортистката ни на годината е с допинг

Видян 1250 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Спортист №1 на България за 2015 година Габриела Петрова е дала положителна допинг проба. Младата звезда на леката ни атлетика е уличена в употребата на нашумялото напоследък вещество мелдоний.
Класиралата се четвърта в тройния скок на Световното първенство е дала положителната проба по време на извънсъстезателен тест през февруари тази година. След като научила новината Петрова първоначално е пожелала да бъде отворена и анализирана и Б пробата, но след това се е отказала от това свое искане. Лекоатлетката и треньорът й Атанас Атанасов са дали обяснение, че тя е спряла да ползва препарата още през октомври миналата година, но въпреки това в организма й са намерени следи доста над допустимото.



Странно как при наличието на макар и малко европейски и световни шампиони като  Даниел Асенов (бокс),  Станилия Стаменова (кану-каяк), златните ни медалистки от Европейските игри в Баку Габриела и Стефани Стоеви, хванатата с допинг Петрова бе избрана за спортист номер 1 на България с едно 4-о място - даже не медал!



 „До момента няма нито един спортист, наказан за мелдоний, а хванатите с тази субстанция са над 130“, обясни министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
„Проблемът със субстанцията мелдоний е много сериозен, но и твърде неясен. Всички чакаме решението на WADA как ще се действа. По-голямата част от спортистите, които са дали положителна допинг проба за мелдоний твърдят, че са го употребявали до късната есен на 2015 г., когато той не е бил забранен. Руският министър на спорта Виталий Мутко публично обяви, че от WADA са отговорили, че нямат данни за колко време организмът се изчиства от субстанцията“, добави Кралев.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните