09.09.2008 16:45

Спортен нрав на четири колела

Видян 1212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само тези, които не са изпитали усещането от ускорението и динамиката на спортните автомобили, използвани като база за версиите в Световния рали шампионат, не са си поставили за самоцел придобивката на такава кола. За съжаление на мнозина от почувствалите рязкото покачване на адреналина в кръвта, което осигурява мощта на тези четириколесни расови спортисти, цените за това екстремно удоволствие не са никак ниски и варират между 60 и 100 хил. лв. в зависимост от модела.
Единият от вариантите, осигуряващ истинско изживяване за търсачите на силни усещания е спортният Ситроен C4. С такава кола се състезава и първенецът в класирането на настоящия сезон от рали шампионата Себастиан Льоб. Мощта под капака на звяра може да се долови само от звука, идващ от ръмжащия двигател.
Японският перфекционизъм намира изражение в динамичните характеристики на новото десето поред поколение на спортния Лансър на Мицубиши. Цели 295 к.с. осигурява мощният агрегат с турбокомрпесор. 6-степенната скоростна кутия на Лансър-а помага за разтоварването на двигателя и приличения разход на гориво при стандартно шофиране. Интериорът на колата съчетава лукс и усещане за спортни емоции.
Новото Субару Импреса WRX Sti разполага с турбодвигател тип boxer, с обем 2.5 литра и мощност 280 к. с. при 5600 оборота. Естествено това бижу никак не е евтино. Цената достига почти 100 хил. лв., а разходът при нормално шофиране в градски условия на пада под 15 литра за 100 км пробег.
Спортният модел на Форд - Фокус ST впечатлява с агресивните си линии на купето – тип хечбек. Под предния капак се крие 2.5-литров турбодвигател Duratec с мощност 222 к. с. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6.8 секунди, а максималната скорост е ограничена до 240 км/ч.
Един от най-евтините варианти за покупка на рали автомобил е Рено Клио Спорт. Звукът на мощният двигател наподобява на пистов мотоциклет. 197-те к. с. при високите 7250 оборота в минута, които осигуряват ускорение до 100 км/ч за 6.9 секунди могат да бъдат ваши срещу 42300 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион