01/03

Свързани новини

08.07.2021 09:23

Спорна дузпа класира Англия на финал на Евро 2020

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Англия се класира на финала на Евро 2020. Възпитаниците на Гарет Саутгейт победиха с 2:1 Дания след продължения. Победният гол за англичаните дойде след изключително дискусионна дузпа, отсъдена за гмуркане на нападателя на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг. Ситуацията, за която бе отсъден 11-метров наказателен удар бе преразгледана от системата за видеоарбитраж, но повторенията по никакъв начин не можаха да убедят зрителите, че нарушение е имало. Отсъдената дузпа провокира шегаджиите в социалните мрежи, които направиха колаж с Кралица Елизабет, която според тях е била в стаята за видеоповторения (б.р. на снимката).  Множество футболни експерти също споделиха мнение, че не е трябвало да бъде отсъждана дузпа за Англия.
"Мачът беше впечатляващ, но не съм сигурен, че ще искате да чуете мнението ми. Казвам това, което виждам. Със сигурност нямаше дузпа", каза бившият мениджър на Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм Жозе Моуриньо.
Световният и европейски шампион с Франция Бишенте Лизаразу също беше категоричен, че няма наказателен удар за Англия.
За сметка на това Стърлинг, който спечели дузпата за англичаните, беше убеден, че нарушение срещу него има. "Усетих контакт, получих удар в крака и за мен това е дузпа. Всичко, което има значение е, че в крайна сметка топката се озова в мрежата."
Освен всичко това, датчаните имат напълно основателни претенции, че по време на атаката, довела до наказателния удари, на терена е имало две топки (б.р. на втората снимка). Незнайно,защо едното кълбо беше попаднало на игрището  и се намираше в ъгъла на терена. Именно оттам премина и атаката, след която нидерландският рефер отсъди меко казано спорната дузпа.  Това е първи голям финал за англичаните, изиграли Евро2020 на своя Уембли, докато всички други сноваха из Европа, от 55 години насам.
В спора за трофея те ще се изправят срещу Италия. Решителният сблъсък е тази неделя от 22:00 българско време отново на Уембли.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.