19.09.2016 16:09

Смърт почерни пара олимпиадата на финала

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ужасяващ край получиха най-скандалните паралимпийски игри в историята. В предпоследния им ден Рио потъна в траур. Причината беше смърт по време на състезание. Иранецът Бахман Голбарнеджад издъхна, след като при падане в колоезденето на шосе получи травма на главата. Тя е била толкова сериозна, че е бил покосен от сърдечен пристъп по пътя към болницата в многомилионния град.  Той е довел до смъртта на състезателя.


Това е прецедент за олимпийски и паралимпийски игри. Националният паралимпийски комитет на Иран потвърди кончината на 48-годишния спортист и изрази искрени съболезнования на семейството и приятелите на загиналия.


След огромния скандал с отстраняването на националния отбор, който бе смазал конкуренцията на предишната пара олимпиада в Лондон – на цялата руска делегация, без нито една положителна допинг проба или друго доказателство за злоупотреба със забранени стимуланти, американците останаха далеч от върха. А именно на тях бяха разпределени множество квоти на лишените от участие руснаци.


На върха в отборното класиране е Китай. На втора позиция са спортистите с ограничени възможности на Великобритания. Трета е Украйна, която до последно разчиташе на титла във велосъстезанията, но нейният представител с руското име Егор Дементиев буквнално на 10 метра от финала се сблъска с австралиеца Алистър Донахю и отпадна от гонката.  


фото: AP


Бахман Голбарнеджад



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби