Свързани новини

02.06.2021 16:45

След медийния бойкот: Осака се отказа от Ролан Гарос

Видян 1375 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наоми Осака се оказа от участие в Ролан Гарос. Това стана факт, след като японката отказа да се яви на задължителните пресконференции и бе заплашена от организаторите, че ще я изхвърлят от турнира, ако повтори действията си. След полученото предупреждение носителката на 4 титли от Големия шлем реши да прекрати участието си в надпреварата.


"Мисля, че в момента най-доброто решение за турнира, другите играчи и моето здраве е да се откажа, така че всички да могат отново да се съсредоточат върху тениса в Париж. Никога не съм искала да отвличам вниманието и приемам, че моментът за тази моя позиция не беше идеален, а самото ми послание можеше да бъде по-ясно", съобщи Осака в понеделник.


Тя обърна внимание на сериозен проблем, какъвто е психическото здраве. "Никога не бих се подигравала с психическото здраве или бих използвала тази тема лековато."


Случаят с Осака предизвика редица реакции, а тенис обществото се обяви в подкрепа на световната №2. Японката призна, че от 2018 г. се бори с депресия. Тогава тя спечели първата си титла от Шлема на US Open в мач, белязан от скандала между Серена Уилямс и съдията на стола.


Именно Уилямс беше първата, която подкрепи Осака.


"Единственото, което чувствам в момента, е състрадание към Наоми. Иска ми се да можех да я прегърна, защото знам през какво преминава. Всички сме различни. Всеки има своя специфичен характер. Аз устоявам на натиска и напрежението, но други хора не успяват. Всеки се справя с предизвикателствата на живота по свой собствен начин. Трябва да я оставите да премине през това по начина, по който тя смята за правилен. Само това мога да кажа", коментира Уилямс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог