Свързани новини

03.05.2010 14:33

Щангите в нова далавера за 6 милиона

Видян 1262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наглостта на НАЙ-ОРЕЗИЛЕНАТА спортна федерация в България – по вдигане на тежести, не знае граници. Поредната изцепка на шефовете на изкаляния от скандали спорт отново е свързана с пари.


Безочливият президент на централата Антон Коджабашев, заради когото се прочухме в цял свят с 11-те хванати с допинг състезатели дни преди олимпиадата в Пекин, май ще получи 6 милиона лева, за да организира световно първенство за младежи в София през юни. Тлъстата сума естествено ще дойде от джоба на данъкоплатеца. Сиреч, въпреки че федерацията е с отнет лиценз и е под съд за злоупотреби за близо 1 милион лева, пак се е намерила вратичка за Коджата да смотае някоя друга пачка. Според запознати, шефът потвърдил, че средствата ще бъдат изразходени целево. Друг е въпросът колко струва организацията на едно световно първенство по щанги и то за младежи и девойки. Простата аритметика показва, че за форумът не би излязъл по-скъп от милион. Това включва наем на залата, настаняване на състезателите и останалите режийни разходи.


Причината държавата да отпусне парите също е проста. Свилен Нейков тайничко се надява с приходите от шампионата, щангите да покрият старите си дългове към министерството на спорта. Именно заради това Нейков оттегли иска си от Върховния административен съд за отнемане на лиценза на федерацията два часа преди произнасяне на решението на втора инстанция. Така Коджата продължава да бъде шеф на щангите, а обяснението на министъра бе, че ако отнеме лиценза на централата няма да има кой да организира световното. Първият човек на спорта у нас обаче явно не е запознат, че форум от такъв ранг се дава не на федерация, а на държава. Още повече, че в България федерациите по вдигане на тежести са цели две...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Много е важно да си дадете сметка за ценните неща

Много е важно да си дадете сметка за ценните неща в