Рубиалес беше широко критикуван от испанските политици, а министърът на равенството Ирене Монтеро заяви, че това е проява на "сексуално насилие" Испанският министър на културата и спорта Микел Исета заяви, че целувката е "неприемлива" в понеделник по испанската телевизия.

Свързани новини

22.08.2023 09:53

Шефът на футболния клуб на Испания се извини за целувката по устните на победителя в Световната купа

Видян 4091 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Испанският футболен шеф Луис Рубиалес се извини в понеделник следобед на фона на общественото и политическото недоволство, след като целуна по устните полузащитничката на Испания и носителка на Световната купа за жени Джени Ермосо, след като тя получи медала си на сцената след победата на отбора си в неделя, пише Политико.

Докато Рубиалес заяви в изявление, че смята фурора за "идиотски", президентът на Кралската испанска футболна федерация се появи във видео, публикувано в социалните медии в понеделник. "Нямам друг избор, освен да се извиня и да се поуча от това. . . и когато представлявам федерацията, да внимавам повече", каза Рубиалес.


"Със сигурност допуснах грешка и трябва да я призная. Това беше направено без никакви лоши намерения в момент на най-голямо въодушевление. Тук го възприехме като нещо естествено и нормално, но навън то предизвика смут", каза той.


По време на празненствата в съблекалнята след победата на Испания над Англия, Ермосо заяви във видео в Instagram Live. "Но какво мога да направя? Не ми хареса, ех", за целувката.


Рубиалес беше широко критикуван от испанските политици, а министърът на равенството Ирене Монтеро заяви, че това е проява на "сексуално насилие" Испанският министър на културата и спорта Микел Исета заяви, че целувката е "неприемлива" в понеделник по испанската телевизия.

"Всички ние заслужаваме уважение", казва Исета.
Рубиалес, който целуна и прегърна няколко испански играчи по време на церемонията по връчването на медалите, също попадна под микроскоп заради това, което изглеждаше като празнуване с хващане за краката на трибуните по време на мача. По време на бурните празненства след мача Рубиалес - след като обещава на шампионския отбор почивка в Ибиса - казва също, че ще се ожени за Ермосо там.


 Бурята идва на фона на дългогодишна вражда между испанската футболна централа и нейните футболистки. 15 от тях написаха през септември миналата година писма до асоциацията, в които заявяват, че напускат националния отбор заради подхода на федерацията към управлението му и заради спора с треньора Хорхе Вилда.

Макар че някои от тях, сред които и звездата на Барселона Айтана Бонмати, в крайна сметка се завърнаха в състава тази година, други продължиха да стачкуват и пропуснаха кампанията за Световната купа, която се оказа триумфална, но едва ли ще излекува разделението в испанския женски футбол.

По време на най-гледаното Световно първенство по футбол за жени Испания победи Англия с 1:0 в неделя на финала в Сидни благодарение на гола на Олга Кармона от Реал Мадрид, която по-късно разбра, че баща ѝ е починал преди мача.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог