Съставът на Манчестър Юнайтед от сезон 2022-2023 е най-скъпият в историята на европейския футбол.

Свързани новини

15.02.2024 13:16

Съставът на Манчестър Юнайтед от 2023 г. е най-скъпият в историята

Видян 816 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съставът на Манчестър Юнайтед от сезон 2022-2023 е най-скъпият в историята на европейския футбол. Това посочва доклад на Европейската футболна федерация (УЕФА), публикуван на нейния сайт.

В доклада European Club Finance and Investment Landscape се казва, че Юнайтед е похарчил малко над 1.42 млрд. евро за всички футболисти, които играха през миналия сезон. По този начин "червените дяволи" изпреварват Реал Мадрид от 2020 г. - 1.33 млрд. евро.

В състава на Ерик Тен Хаг за сезон 2022-2023 бяха направени някои големи трансфери - Антони (95 млн. евро), Хари Магуайър (87 млн. евро), Джейдън Санчо (85 млн. евро), Каземиро (70.7 млн.) и др.

В доклада не попадат трансферите от миналото лято. Тогава Юнайтед похарчи 64.2 млн. за Мейсън Маунт, 75 млн. евро за Расмус Хьойлунд и близо 50 за вратаря Андре Онана.

Градският съперник Манчестър Сити е на второ място за изминалия сезон - 1.286 милиарда евро.

Докладът на УЕФА включва и раздел за приходите. Той показва, че Висшата лига има девет отбора в топ 20 на клубовете с най-големи приходи, като средният им приход е 323 млн. евро.

Испанската Ла Лига е на второ място с приходи 3.3 млрд. евро, а първите пет места се допълват от германската Бундеслига (3.2 млрд. евро), италианската Серия А (2.4 млрд. евро) и френската Лига 1 (2 млрд. евро).

"През 2022 г. приходите на 20-те клуба от висшия ешелон на Англия са почти толкова високи, колкото общите приходи на всички 642 клуба в 50-те държави от най-ниското ниво", се казва в доклада.

Английските клубове също така съставляват 764 млн. евро от общите 3.2 млрд. евро загуби преди данъци, регистрирани от клубовете през 2022 г.

УЕФА заяви, че данните за загубите преди данъци са положителни "на фона на забавящата се инфлация на заплатите и подновената оживеност на трансферния пазар".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.