Свързани новини

23.02.2014 15:02

Русия спечели домашната си олимпиада

Видян 1276 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки колебливия старт, Русия успя да постигне втората важна цел след първата - провеждането на образцова Олимпиада. Братушките взеха най-много отличия от всички 88 нации, представени на зимните игри в Сочи. По качество на медалите също са безспорни лидери. Сензация след 11-ото място в отборното класиране преди 4 години във Ванкувър.

Това лидерство стана факт в двата последни дни на състезанията в необятната страна. Най-успешният бе заключителният ден вчера, когато сутринта Русия обра всички медали в класическото мъжко ски-бягане на 50 километра и после се наложи в четворките бобслей.

Интересно е, че пет от 13-те златни медала бяха спечелени от „осиновени” чужденци. Два лични и един щафетен са за корееца с руски паспорт Виктор Ан от шорттрека, а два са за неговия адаш Вик Уайлд от сноуборда, който е родом от САЩ. Това е компенсация за рускините, станали шампионки в биатлона за други държави – Дария Домрачова с 3 златни медала за Беларус и Анастасия Кузмина, която дублира титлата си от Ванкувър за Словакия. И която, апропо, бе отхвърлена от България, към която се бе обърнала за гражданство преди 5 години. Сега ние можехме да се радваме на шампионка, а останахме без отличие.

Трети в отборната надпревара са лидерите от предишната си домашна олимпиада – канадците. А втората позиция е за Норвегия. САЩ останаха едва четвърти, макар и втори по общ брой спечелени медали след вечния конкурент Русия.  




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да