Свързани новини

03.10.2009 10:52

Рио Де Жанейро - домакин на Олимпийските игри през 2016 година

Видян 1587 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конгресът на Международният Олимпийски Комитет в Копенхаген избра Рио Де Жанейро за град - домакин на летните Олимпийски игри през 2016 година.


Бразилският град победи във финалния кръг испанската столица Мадрид, съобщи президентът на МОК Жак Рох. Фаворитът на всички букмейкъри за домакин на Олимпийските игри през 2016 година - Чикаго, отпадна от надпреварата след първия тур на гласуването. Президентът на САЩ Барак Обама и неговата съпруга Мишел присъстваха в Дания за да агитират за кандидатурата на "ветровития град", но тяхната тактика пропадна. В следващото гласуване отпадна японската столица Токио. Така членовете на МОК трябваше да избират между кандидатурите на Рио Де Жанейро и Мадрид. Игрите ще се проведат за първи път в Южна Америка, след като стана ясно, че печели Рио Де Жанейро. Президентът на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва заяви, че Рио е готов за домакинството при презентацията на кандидатурата на града. Той заяви: "Аз наистина смятам, че е дошло времето на Бразилия. Ние сме една от десетте най-развити икономики в света, която все още не е домакинствала на Олимпиада. Дайте ни шанс и няма да съжалявате". На конгреса присъства и "краля на футбола" Пеле. Рио Де Жанейро пък извади късмет от третия път, след като не успя да спечели кандидатурите си за домакин на Игрите през 2004 и 2012 година. Летните Олимпийски игри през 2012 година ще се проведат в Лондон и съответно на европейския континент, като най-вероятно това е натежало при избора на бразилския град, тъй като според негласното правило за ротация на континентите, бразилският мегалополос беше пълният фаворит. Бразилия пък става едва втората държава в историята, която ще домакинства в два поредни цикъла на Световното първенство по футбол и Олимпийски игри. САЩ домакинстваше на световни футболни финали по футбол през 1994 година, а след това и на Игрите в Атланта през 1996 година. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион