Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов направи коментар относно решението на БФС бройката на чужденците извън ЕС да бъде неограничена

Свързани новини

21.02.2022 10:32

Решението на БФС убива българските таланти: Бербатов

Видян 817 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов направи коментар относно решението на БФС бройката на чужденците извън ЕС да бъде неограничена. Според Бербатов това решение убива българските таланти и ги отказва от футбола.


 


„Всички знаят, че с екипа ми сме на мнение, че чужденците извън ЕС, които играят в мач трябва да бъдат по най-много трима души. Това е пагубно за развитието на нашите млади футболисти", коментира Бербатов.


 


Той се усъмни и какъв е бил обхватът на допитването сред клубовете по въпроса, каквото от БФС уверяват, че са направили.


 


"Това решение е взето след допитване до клубовете, но Септември София и Славия казват, че никой не се е допитал до тях. Сигурен съм, че има и още клубове, които могат да кажат същото и аз ги призовавам да го направят, тъй като търсим прозрачност. Професионалната футболна лига казва, че това е инициатива на Българския футболен съюз, а от БФС казват, че е инициатива на ПФЛ.


 


Пак някой лъже – качество, което сме свикнали да гледаме през последните години в българския футбол. Топката се подава от едното поле в другото. Бяга се от отговорност. Всички знаем как е взето това решение – потайно", атакува Бербатов.


 


След което обясни колко е пагубно, според него взетото решение: "Какво казва с това решение БФС на младите български футболисти? Казва им: "Не си губете времето, няма смисъл, ние няма да разчитаме на вас, не тренирайте, няма да развиваме българския футбол. Вие не ставате, ще разчитаме на чужденци извън ЕС, те са по-добри от вас".


 


После се чудим защо младото поколение спира и се отказва от футбола толкова рано, защо няма популяризиране на футбола. Ето заради такива решения.... Тук няма да дойдат Меси, Роналдо, Мбапе или Неймар.


 


Ще дойдат други футболисти, които са по-слаби от нашите, тук-там може някой да е една класа над другите. Всички знаем, че това спира развитието на младите футболисти, това е нещо, което всички вие знаете."


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец