Футболистите на Реал (Мадрид) разгромиха големия си съперник в Испания - Барселона с 4:0

Свързани новини

06.04.2023 11:04

Реал вкара 4 на Барселона и се класира на финал за Купата на краля

Видян 4199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реал Мадрид постигна една от най-паметните си победи в дербито срещу Барселона. Кралският клуб разгроми историческия си съперник с 4:0 насред Камп Ноу в реванша от полуфиналите за Купата на краля и ще спори за трофея с Осасуна. Карим Бензема наниза хеттрик през второто полувреме, а преди това Винисиус Жуниор отбеляза първото попадение за белите в 45-ата минута. Барса влезе в двубоя като фаворит заради аванса си от един гол след сблъсъка на Сантиаго Бернабеу, но всички планове на каталунците се объркаха.


Първата част беше равностойна, но в самия й край Винисиус вкара топката във вратата на Барса след светкавична контраатака. В началото на второто полувреме Бензема удвои и домакините рухнаха. Френският стрелец на Реал се разписа от дузпа в 58-ата минута, а в 80-ата хеттрикът му стана факт.


Реал побеждава Барселона с поне 4 гола разлика за първи път прeз 21 век. Предишният подобен успех на кралете беше на 7 януари 1995 година - 5:0 с хеттрик на Иван Саморано. А като гост мадридчани нямаха толкова убедителна победа от 1963 година, когато ликуват с 5:1. В същия мач за последно футболист на белите направи хеттрик на Камп Ноу. Стори го легендата Ференц Пушкаш.
Това беше петото и последно за сезона издание на Ел Класико. В предишните 4 Барса записа три поредни победи, включително с 2:1 на Камп Ноу само преди две седмици, когато на практика си гарантира титлата в Ла Лига. Реал отстъпи на каталунците и във финала за Суперкупата на Испания.


Лос бланкос не са играли финал за Купата на краля от 2014 година, когато надвиха в спора за трофея именно Барселона. Оттогава лос кулес стигнаха до финала в надпреварата още 6 пъти. Каталунците са вдигали купата рекордните 31 пъти, като за последно ликуваха през 2021 година след успех с 4:0 над Атлетик Билбао.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион